33

Schisma in Biserica Ortodoxa a Bulgariei: fuziune totala (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Rapoartele primite din Sofia indică faptul că Sinodul Alternativ separatist al Bisericii Ortodoxe Bulgare a ajuns la comuniune deplina cu Biserica Ortodoxă Bulgară. A fost un proces lung... (foto: Patriarhul Neofit al Bulgariei)

Recent, Serviciul Religios de Stiri al Ucrainei - facand referire la situatia din tara sfasiata de razboi si la gasirea unor solutii prin care sa se ajunga la reunificarea celor trei Biserici ortodoxe ucrainene, care functioneaza in mod separat in prezent - a raportat, ca model, faptul ca "Patriarhia Ecumenică a fost un agent de reunificare a Bisericii Ortodoxe Bulgare. Deși au existat, de asemenea, două ramuri, foarte agresive una împotriva celeilalte". Declaratia apartine lui Alexandru Sagan.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a jucat un rol important în reuniune. Guvernul Bulgar a avut, de asemenea, rolul sau în acest proces. De fapt, uniunea a avut loc cu câțiva ani în urmă, dar au existat mai multi episcopi din Sinodul alternativ care au rămas departe. Episcopii separatisti nu au revenit in Biserica Ortodoxa Bulgara, toti, in acelasi moment, ci unul câte unul s-au realipit Patriarhiei Bulgare. Procedura s-a incheiat abia in prezent, desi uniunea s-a realizat, la nivel oficial, cu mult mai devreme.

Reamintim ca, in 1992, Sindoul Alternativ anunta ca alegerea din 1971, a Patriarhului precedent (Maxim) a fost ilegală și că episcopii vor să părăsească cercul său (caderea regimului comunist in Bulgaria a avut loc in 1989, așa incat episcopii au pretins ca vor sa stearga orice urma de Comunism).

În 1996, episcopii separatisti si-au ales propriul lor patriarh independent.

În 1999, Patriarhul separatist a murit.

În 2010 Mitropolitul Inochentie, șef al Sinodului Alternativ, a cerut vindecarea diviziunii între Biserici.

În ultimii ani (2010- 2015) a avut loc uniunea completă a Sinodului Alternativ cu Biserica Ortodoxă Bulgară (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
53
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10522 sec - PID: 14644