16

Lacasuri Ortodoxe: despre pierderea lui Michael Jackson

   Cotidianul Vaticanului a incercat (nu stim daca a si reusit pana la capat) sa aduca un omagiu "mitului" Michael Jackson

   L'Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a adus ieri 26 iunie, un omagiu regelui muzicii pop, Michael Jackson, care a murit joi, dupa cum precizeaza publicatia – "cu siguranta, un mit al muzicii pop."

 

   Sub titlul: "De fapt este mort?", lucrarea evidentiaza un idol pop de rangul miturilor Elvis Presley, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix sau John Lennon, care "nu mor In memoria fanilor. "

 

   "Fiind cu adevarat un copil minune" prin "extraordinara sa voce soul" acesta a conferit "un succes global" grupului Jackson Five, format cu fratii si surorile lui, noteaza Osservatore Romano.

 

   Reamintind interventiile sale cosmetice carora s-a supus cantaretul, "o redefinire personala predominant rasiala", Vaticanul considera ca "se poate ca Jackson sa nu o fi facut doar pentru a deveni alb, ci si pentru a putea ignora legaturi, unele chiar de natura artistica, impuse de propria etnie."

 

   "Un parcurs uman dificil – probabil dureros si marcat de grave obstacole – care s-a reflectat In itinerariul sau artistic", a spus L'Osservatore.

 

   Albumul Thriller (1982) a "fost cel mai vandut album al tuturor timpurilor".

 

   "Foarte recent, popularitatea sa a ajuns puternica, nu Intotdeauna, din pacate, doar din motive artistice", a mai specificat ziarul Vaticanului, referindu-se la „problemele sale juridice pe tema pedofiliei."

 

   "Dar, nici macar o acuzatie, atat de grava si de rusinoasa precum aceasta, nu a fost Indeajuns Incat sa reduca la zero mitul sau printre milioanele de fani din Intreaga lume." – incheie, spunem noi, rautacios – tinand seama de unele barfe „aducatoare de bani" – Vaticanul.

 

   Valoarea artistica a acestui mare cantaret si dansator ramane cu adevarat deosebita, si putem spune asta, asa cum este corect, toti cei care am putut lua parte la bucuria evenimentelor ce au avut loc si in Romania, prin spectacolele prezentate cu ani in urma in Bucuresti.

 

   Nicio agentie de stiri sau vreo alta componenta oficiala a Bisericii Ortodoxe din tara sau strainatate nu a emis pana in prezent vreun comunicat sau mesaj omagial cu privire la pierderea regretabila a acestui artist – macar la nivelul Vaticanului. Stirea a fost insa preluata imediat de postul Radio Dobrogea (al Arhiepiscopiei Tomisului)  apreciat (dovada stau mesajele primite) pentru aceasta "atitudine" absolut normala, fiind insotita de unele melodii ale starului pop. Se pare ca mai avem cu totii de invatat, unii de la altii.  
   Pana atunci… ne vom preface in continuare ca nu am auzit nimic si, astfel, vom avea (pentru noi insine) imaginea religioasa, profunda,  pe care ne-o dorim in fata oamenilor. Pana la suflet mai este…

 


  Pentru cei ce nu tin la propria imagine (sau nu se grabesc sa judece inaintea lui Dumnezeu un om, negandu-i orice calitate sau profesionalism), mi-am permis sa aduc o reactie dintr-un club al fanilor:

 

   "Arta sa va ramane nemuritoare… si, desi abia imi gasesc cuvintele, si abia inteleg ceea ce simt in aceste momente, pot spune un singur lucru de care sunt foarte sigur: durerea ramasa in sufletul meu si a milioanelor de fani, va fi greu de vindecat si asta se va intimpla numai prin extraordinara mostenirea pe care ne-a lasat-o: creatia sa.

   Acest site va ramane tributul meu insignifiant adus acestui minunat artist si om…

   Ma rog ca sufletul sau sa fie fericit acolo unde este acum si ca numele sau sa fie onorat asa cum se cuvine aici, de acum inainte…

   Michael Jackson va continua sa traiasca in inimile a milioane de fani…

   Momentan nu pot spune altceva… Forumul si clubul on line s-au inchis… Toate lucrurile au un sfarsit…" (aici sursa)


 

   Craig Harvey, purtatorul de cuvint al Institutului Medico-Legal care s-a ocupat de autopsia lui Michael Jackson, a declarat ca procedura standard a fost incheiata, insa mai sunt necesare o serie de teste suplimentare (teste toxicologice, neorologice si pulmonare) pentru a determina cu exactitate cauza mortii. Rezultatele autopsiei vor fi disponibile in 4-6 saptamini.

   Acesta a mai spus ca nu sunt semne care sa conduca la ideea ca Michael Jackson ar fi fost omorat, insa a confirmat faptul ca Michael lua unele medicamente prescrise de medic, fara sa spuna exact ce anume medicamente.

 

   Decesul lui Michael Jackson a fost oficial declarat la data de 25 iunie, ora: 14.26 (ora locala in Los Angeles).

  EXTREM DE INTERESANT si, bine de retinut:
 
Michael Jackson este primul mare artist care a concertat in Romania in timp ce cariera sa se afla in plina glorie.

height="346" type="application/x-shockwave-flash" width="600"> />

   Dumnezeu sa-l odihneasca!

- un articol din care cel mai mult am avut de invatat eu

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
180
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10809 sec - PID: 4646