27

Ierarhia Umbrei

Publicat în urmă cu 9 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

    Vedem si suntem supusi zilnic mesajelor si parerilor, de multe ori avizate dar de cele mai multe ori neavizate ale unor persoane care au tendinta de a face mai mult sau mai putin comert cu sufletele noastre. Asa incat este foarte greu ca la un moment dat sa poti tria partea fara patima dintr-o declaratie sau dintr-un material vadit impatimit.


     Problema devine foarte complicata, mai ales in cazul in care declaratiile patimase vin din ambele parti aflate in disputa.

     Mi se par astfel, destule motivele pentru care cititorul sau "navigatorul pe net" sa devina neincrezator in valoarea lucrarilor expuse… din umbra si nu din Lumina, intr-o lume in care suntem ortodocsi, dar nu vrem sa facem nimic gratisl. 
   Auzim de saptamana ecumenismului, pericol real! Un parinte spunea: Daca te rogi din tot sufletul cand stai in Biserica, nu ai cum sa-i mai vezi sau sa fii deranjat de cei din jur!" Cred ca suntem prea putin in rugaciune! Cred ca doar ne uitam in jur! 
   
   Daca noi facem site-uri in care cel mai frecvent cuvant este "ecumenism" si nu "Hristos", ma intreb unde se va ajunge? Pe de o parte manipulare ecumenista, pe de cealalta parte manipulare antiecumenista. Primim lectii de comportament, de atitudine, de credinta din toate directiile. Primim avertizarea venirii in curand a
vremurilor lipsite de credinta… dar pe care deja le traim, fara sa le vedem. Ce priza ar mai fi avut acest ecumenism daca am fi remarcat din timp aceste vremuri? Cu cine s-ar mai fi discutat solutia lui daca pe toti ne gasea prinsi in rugaciunea Sfatului de Sfinti?

   Urmarim trafic sau suntem urmariti de trafic? Urmarim ecumenismul sau ne urmareste el? Din ce in ce (dupa cum scriam si cu alta ocazie) uitam de antiortodoxismul practicat de catre ortodocsii botezati care, din pacate, prin pozitionarea lor departe de Biserica Sfanta si Dreapta (dealtfel chiar orto-doxa) aduc cele mai mari deservicii crestinismului si in special Bisericii noastre.
   Cauza: indepartarea (mai ales voita!) de Sf. Liturghie, Sf.Spovedanie, Sf. Impartasanie mai apoi si, mai nou de Taina Cununiei. Luand in discutie si starea cinstirii celorlalte Sfinte Taine (si vezi deja de la Sf.Botez cine
sunt nasii si ce practica ortodoxa au pentru a urmari viata noului crestin; mai apoi vezi Taina Preotiei si cate juraminte sunt respectate dupa, in tara in care parintii duhovnici sunt mutati sau aleg sa se mute in locuri “mai bune” la intervale de timp din ce in ce mai scurte si regulate lasand in spate turma parasita) inevitabil
ajungem la o concluzie:

   AVEM NEVOIE! mai mult ca oricand de Sf.Taina neluata in discutie mai sus (facem abstractie de cea a Mirungerii frecvent ignorata daca nu chiar necunoscuta de catre mireni) a Sf. Maslu prin care avem promisunea sfanta a vindecarii!

Si, de parca ar mai fi nevoie de invitatia la reflectie:

Ce poate fi mai ecumenist decat schimbarea canoanelor (vezi spovedania!) dupa pacate,… si nu a pacatelor dupa canoane?  Iar asta chiar noi insine o cerem, nu ierarhia umbrei!

KSLCatalin
 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11461 sec - PID: 10550