8

BOR si intelectualii europeni

Publicat în urmă cu 8 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   In ziua de vineri, 7 mai 2010, "Ziarul Financiar" publica in paginile suplimentului sau, intitulat "Ziarul de Duminica", un amplu articol pe tema Comunicatului celor 28 de personalitati ortodoxe occidentale ca reactie la Apelul Patriarhiei Romane "la unitate si demnitate romaneasca". Subiectul a fost prezentat de Lacasuri Ortodoxe (.ro), si dezbatut ulterior (26 aprilie 2010) printr-un interviu video acordat in exclusivitate platformei noastre de pr. Stavrofor Vasile Ailioaei – parohul Bisericii Sf. Ap. Simon Zilotul – Podeanu Bucuresti.


   Comunicatul, la care face referire articolul aparut in suplimentul Ziarului Financiar, si interviul acordat Lacasuri Ortodoxe de pr. Vasile Ailioaei, pot fi  accesate de aici: .

   In publicatia amintita mai sus, jurnalistul Marius Vasileanu, licentiat in filosofie (Universitatea Bucuresti), master in antropologia spatiului sacru (Universitatea de Arhitectura ''Ion Mincu'') si doctorand al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Litere – in prezent predand istoria religiilor la Universitatea Bucuresti – realizeaza o analiza amanuntita a reactiei celor 28, fin observator, postand cateva consideratii personale pe aceasta tema, sub titlul "BOR si intelectualii europeni", din care citam:

   "Se poate observa rapid preponderenta ruseasca printre semnaturile de mai sus, iata de ce au fost voci care sustin – iar ipoteza nu poate fi nicidecum ignorata – ca nu este decat o replica a Moscovei la actiunile in diaspora din ce in ce mai viguroase ale BOR. A existat oare vreo replica similara a Fratiei Ortodoxe a Europei de Vest atunci cand rusii au inceput si, in buna masura, chiar au reusit unificarea diasporei ortodoxe ruse?"
 

   (…)

   "Este absurd ca actuala conducere a Sf. Sinod al BOR sa fie acuzata in Europa de filetism iar in tara de excese ecumenice. Asta inseamna ca graba initiala cheama la o mai inteleapta apreciere a "miscarilor" tuturor partilor implicate."

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
54
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15062 sec - PID: 25563