16

   In sedinta Sfantului Sinod, care a avut loc in perioada 6-7 iulie 2010, ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane si-au dat acordul de principiu privind o "posibila invitatie a Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea In Romania", dupa cum se arata intr-un comunicat emis de Patriarhia Romana.

   Totodata, Sfantul Sinod spera in crearea "unui climat de Incredere si respect reciproc" Intre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Greco-Catolica din Romania, incercand "sa adreseze un apel la dialog fratesc".
   Biroul de Presa al Patriarhiei Romane isi exprima, in plus, in acelasi comunicat intitulat: "Semne de speranta Intr-un context trist. Noi programe ale Patriarhiei Romane", poate pentru prima oara in mod oficial de la intronizarea noului Patriarh, ingrijorarea ca "societatea romaneasca contemporana" este "din ce In ce mai secularizata".

   Afirmatia, destul de depreciativa in caracterizarea evolutiei nivelului credintei in Romania post-decembrista,  in contextul in care, de curand, pana si presa occidentala observa cresterea incredibila a numarului lacasurilor ortodoxe in Romania si (cel putin) mentinerea unui procentaj extrem de ridicat al numarului crestinilor din tara noastra, a fost emisa (conform comunicatului) in ideea justificarii unui dialog ecumenic sporit intre Biserica Ortodoxa Romana si cea Greco-Catolica.

   Astfel de aprecieri, ce vizeaza si ele intr-un final amplificarea dialogurilor interconfesionale, au devenit obisnuite, pana in prezent, in special in tarile din Occident, acolo unde, intr-adevar, devenim martorii unei puternice secularizari, ingrijoratoare, demonstrata si statistic, insa in Romania, afirmatia, care face referire de aceasta data punctual la "societatea romaneasca", este o noutate in actualitatea in care numarul lacasurilor ortodoxe continua sa nu satisfaca inca nevoile credinciosilor.

   In cadrul aceleiasi sedinte s-au mai discutat:

   – Proclamarea anului 2011 ca An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii In Patriarhia Romana;
   – Constituirea unor fonduri de solidaritate, pentru sprijinirea familiilor preotilor din parohiile sarace;
   – Lansarea oficiala a site-ului www.catedralaneamului.ro.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
57
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09282 sec - PID: 11847