104

Ce este un ARHONTE?

Publicat în urmă cu 7 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Ce este un Arhonte?

La greci: In cele mai multe orase grecesti, conducatorii (In greaca veche aρχοντες / árkhontes de aρχω / árkhô, "comandat, bun de lider (sef)"), este un personaj puternic.

In Imperiul Bizantin: arhontele era un termen care putea avea doua sensuri:
1. In sens larg, facea referire la o figura puternica, care detinea o forma de autoritate publica. Unii oficiali carora li se subordonau ofiteri erau si ei mentionati ca arhonti.
2. In sens tehnic, un arhonte este un guvernator, un director. Listele de prioritate si sigiliul statului ofereau informatii despre arhontii provinciali (In Creta, Cipru, Dalmatia) In secolul al IX-lea, si despre cei care erau conducatori de orase, mai tarziu, In secolele X si XII (la Klaudioupolis, Chrysopolis, Atena, etc).

In Patriarhia Ecumenica (citam, conform informatiilor oferite de aceasta):

"Un Arhonte este o onoare conferita de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, pentru slujirea Bisericii, ca lider bine-cunoscut si distins si foarte respectat al comunitatii crestine ortodoxe.

Acesta este, prin harul lui Dumnezeu, Arhontele, o masura a faptelor sale bune si de credinta. Mai mult, acesta este juramantul depus ca Arhonte, de a apara si promova credinta crestin-ortodoxa si traditia. Preocuparea sa este interesul de a sluji ca bastion In protejarea si promovarea Sfanta, dupa modelul Sfantului Apostol Andrei si al misiunii sale. El, de asemenea, se ocupa de drepturile inalienabile ale rasei umane oriunde si ori de cate ori acestea sunt Incalcate – si de bunastarea generala si bunastarea Bisericii crestine.

Aceasta onoare acordata de catre Patriarhia Ecumenica aduce cu sine responsabilitati grave, angajamente profunde, sincere si daruire. In consecinta, este extrem de important faptul ca aceasta obligatie de onoare sa fie conferita persoanelor fizice care au dovedit caracter crestin-ortodox, care se conformeaza fidel Invataturilor lui Hristos si doctrinelor, canoanelor, cultului, disciplinei si hotararilor Bisericii.

Cei selectionati pentru a sluji ca Arhonti au demonstrat un angajament mai mare decat media de administrare In timp, talent si valoare pentru folosul Bisericii, Parohie, Eparhia, Mitropolie, Arhiepiscopie si comunitate ca Intreg. Un Arhonte trebuie sa fie cu adevarat vrednic de proclamarea: AXIOS, AXIOS, AXIOS!".

type="application/x-shockwave-flash"wmode="transparent"id="player2"name="player2"src="http://www.stiri.lonews.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/player.swf"width="500"height="380"allowscriptaccess="always"allowfullscreen="true"

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
110
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15557 sec - PID: 19402