16

Lumea crestina trebuie sa faca politica

Publicat în urmă cu 7 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

    Unul dintre analiştii politici catolici din Europa speră într-o nouă generaţie de politicieni, care să apere şi să promoveze idealurile creştin-ortodoxe, informeaza pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor KSLCatalin.
   "Avem nevoie de oameni cu conştiinţă, în politică", a declarat Rocco Buttiglione, vice-preşedinte al Camerei Deputaţilor a Parlamentului Italian pentru CNA.
   "Şi, cred că o mare rezervă de astfel de valori rezidă astăzi în interiorul lumii creştine, iar noi trebuie să le spunem, trebuie să facem politică, trebuie să intrăm în politică, trebuie să creem cu mâinile noastre viitorul".

   Buttiglione a ocupat prima pagină a ziarelor politice din întreaga lume în 2004, când numirea sa, ca reprezentant al Italiei în comisia Uniunii Europene, a fost blocată din cauza convingerilor catolice la care tinea, in probleme cum ar fi homosexualitatea. Este un episod care nu pare să-i fi înveninat insa vederile politice.
   "Lucrurile bune au un preţ ridicat, dar ele raman valoroase. Dacă vrei să fii catolic în politică, uneori trebuie să faci sacrificii şi să îţi urmăreşti conştiinţa mai mult decât poziţia, mai mult decât locul în politică. Dar, ai încredere într-un om care si-a pus cariera politică mai presus decât propria sa conştiinţă?".

Map picture

   Deja, mai mulţi tineri politicieni catolici din Italia au început să răspundă provocarii lui Buttiglione.
   "Politica trebuie să fie făcută de eroi", a declarat Simone Budini, în vârstă de 24 de ani, co-fondator al unui nou partid politic italian numit “Giovani, Liberi e Forti” (Tânăr, Liber şi Puternic). Noul partid se bazează pe principiile catolice sociale.
   "Eroii sunt oamenii care se află în politică pentru că isi iubesc oraşul şi sunt gata să-şi dea viaţa pentru el. Dar, în prezent avem exemplul contrar.
   Avem oameni care sunt gata să-şi vândă oraşul, pentru a avea placeri in viata lor".

   La fel de renumit cum este pe linia linia frontului politicii, Rocco Buttiglione este, de asemenea, şi academician. De fapt, este profesor de ştiinţe politice la Universitatea Sfântul Pius al V-lea din Roma şi membru al Academiei Pontificale de Ştiinţe Sociale a Vaticanului. Papa si din acest punct de vedere se arată îngrijorat de paralele istorice cu politica contemporană.
   "Cred că de foarte multe ori uităm că democraţia este o creatură foarte delicată", declară el, arătând spre prima democraţie înfloritoare a Greciei antice, prăbuşită după 171 de ani.
   "Şi, care este motivul pentru care democraţia greacă a murit? A murit din cauza relativismului moral, a corupţiei", spune el, adăugând ca relativiştii morali de astăzi sunt, de fapt, descendenţii intelectuali ai sofiştilor din Grecia antică.
   "Democraţiile occidentale activează pericolul morţii, fiindcă activitatea politică nu se bazează pe principii".

   În ciuda predicţiilor ce par nu tocmai optimiste, academicianul şi politicianul de 63 de ani nu se declară totuşi lipsit de speranţă pentru viitor. Cheia succesului, mai spune el, se află într-un cuvânt de 6 litere – ADEVAR.
   "Noi trebuie să aducem din nou adevărul în politică. Noi trebuie să fim în măsură să spunem poporului adevărul. Foarte adesea politicienii nu spun adevărul. Foarte adesea politicienii le spun oamenilor ceea ce oamenii îşi doresc să audă. Şi, ceea ce vor oamenii de foarte multe ori să audă, într-adevăr, nu este adevărul".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.087 sec - PID: 28734