12

    Conform datelor primite din zona Damascului, presiunea internaţională asupra Preşedintelui sirian Bashar al-Assad a escaladat, mai ales în urma unei întâlniri de lungă durată cu ministrul de Externe turc, Ahmet Davutoglu, când acesta avea să declare că forţele de securitate "nu se vor opri în urmărirea grupărilor teroriste". Violenţele continuă fără încetare. Davutoglu a numit metodele utilizate de forţele siriene ca "inacceptabile", şi a repetat că Siria trebuie să oprească vărsarea de sânge. Pe fondul izolării internaţionale crescânde, situaţia siriană va fi din nou discutată în cadrul Naţiunilor Unite. Între timp, Bashar al-Assad a făcut o mişcare fără precedent.

   Pentru prima dată în istoria regimului sirian, noul ministru al apărării – până în prezent un post rezervat membrilor minorităţii Alawite – este un creştin. Generalul Daud Rajhi, care a fost numit în ziua de 8 august 2011, este de fapt de credinţa grec-ortodoxă, în termeni buni cu Patriarhia sa şi în special cu episcopul auxiliar Luqa Khoury, organizator al recentei adunări ecumenice, în favoarea regimului. El este al treilea creştin prezent în guvernul actual, existând şi alţi doi miniştri catolici (care, cu toate acestea, nu au o relaţie personală cu Biserica).

   Această numire, care, în alte circumstanţe ar putea fi considerată de către toţi, ca un moment de cotitură istorică, este evaluata în diferite moduri în cadrul lumii creştine siriene. Unii, în special cei care nu preferă să vorbească despre politică, spun că este "un lucru bun." Alţii, chiar şi printre cei care îşi doresc ca Preşedintele Bashar al-Assad să rămână, spun: "nu este un lucru bun faptul că unul de-al nostru este în prima linie în aceste vremuri şi în astfel de circumstanţe". Cu alte cuvinte, nu pare a fi o mare onoare faptul că un creştin a fost chemat la represiunea militară directă împotriva populaţiei protestatare.

   După cum se ştie, informează Asia News într-unul dintre articolele sale recente, Preşedintele este de origine Alawită, dar oficial el este un musulman sunnit, cum cere Constituţia pentru şeful statului sirian, deoarece suniţii sunt cel mai mare cult din ţară.  Hafez al-Assad, tatăl preşedintelui, s-a născut Alawit, dar a devenit sunnit la preluarea preşedinţiei Republicii Arabe Siriene.

   Noul ministru s-a născut în Damasc, în 1947, şi a fost General din anul 1998. El a fost promovat în perioada 2004 şi apoi numit şef al Armatei în 4 iunie 2009. Ca ministru, el preia îndatoririle de la Generalul Ali Habib, un Alawit care a demisionat din motive grave de sănătate.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
152
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11702 sec - PID: 9274