16

   Ca urmare a deciziei autorităţilor albaneze din Kosovo, de a implementa în mod unilateral funcţionari, agenţi de vamă şi poliţişti de frontieră la punctul de trecere între nordul Kosovo şi Serbia, Biserica Sârbă a chemat la post şi rugăciune, pentru o perioadă de 3 zile. Redactorii serviciului de presa LONews, vă prezintă mai jos traducerea integrala a acestui apel – un formular al acestuia fiind trimis si pe adresa redactiei Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe:

   "Apel către poporul sârb ortodox, la rugăciune şi post, pentru mântuirea poporului nostru care suferă în Kosovo şi Metohija

    Noi, Patriarhul şi Sfântul Sinod, membrii Sinodului pentru Kosovo şi Metohija, profund îngrijoraţi de pericolul violenţelor care ameninţă populaţia din Kosovo si Metohija, libertatea şi locurile sfinte, dar plini de credinţă şi speranţă în Dumnezeu şi Mântuitorul nostru, îi invităm pe toţi credincioşii poporului sârb, la post şi rugaciune timp de trei zile (până duminică 18 septembrie 2011): pentru ca Dumnezeu să ierte păcatele noastre şi să îi lumineze pe cei ce deţin puterea, să nu ia parte la nedreptăţi şi să nu încalce legile dumnezeieşti şi omenesti, drepturile fundamentale ale omului şi libertăţile fundamentale, precum şi deciziile Organizaţiei Naţiunilor Unite (Rezoluţia 1244) în conformitate cu care Kosovo si Metohija au fost şi sunt parte organică a Serbiei.

    În acelaşi timp, îi invităm pe toţi membrii clerului şi pe toţi călugării şi credincioşii, ca în bisericile lor să oficieze o slujbă de mijlocire (molitve) pentru persoanele care suferă în Kosovo si Metohija, în zilele de 15, 16 şi 17 septembrie, la orele 18:00.

   Cu dragoste părintească şi îngrijorare, ne adresăm în special vouă, fiilor noştri duhovnicesti  care suferă în Kosovo şi Metohia, încurajându-vă să vă duceţi crucea cu perseverenţă şi loialitate faţă de locurile sfinte, mormintele strămoşilor voştri şi casele voastre. Indiferent de ceea ce se întâmplă (aşteptăm de la Dumnezeu mântuirea noastră), noi trebuie să rămânem credincioşi angajamentului nostru ferm în memoria şi istoria Kosovo, conform adevărului veşnic: `cine va răbda până la sfârşit, acela va fi mântuit`.

   Binecuvântarea lui Dumnezeu peste voi toti, credincioşii ortodocşi sârbi, şi pentru toţi oamenii de bună credinţă, fraţii şi surorile noastre din Kosovo şi Metohija.

   Rugător înaintea Domnului, preşedinte al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irinej, Arhiepiscop de Pec, Mitropolit de Belgrad şi Karlovci şi Patriarh al Serbiei", informează Serviciul de presă LONews.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15866 sec - PID: 12507