13

     Banca Nationala a Romaniei anunta:

     "În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 14 noiembrie 2011, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Societăţii ASTRA din Sibiu.

     Caracteristicile monedei din argint sunt următoarele:

 • Valoare nominală: 10 lei
 • Metal: argint
 • Titlu: 999‰
 • Formă: rotundă
 • Diametru: 37 mm
 • Greutate: 31,103 g
 • Calitate: proof
 • Cant: zimţat.

     Aversul prezintă, la exterior, inscripţia în arc de cerc „150 DE ANI DE LA INFIINTAREA SOCIETATII ASTRA DIN SIBIU“; la interior, portretul şi numele lui Andrei Şaguna, imaginea Palatului ASTRA din Sibiu, inscripţia „ROMANIA“, valoarea nominală „10 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2011“.

     Reversul prezintă, la exterior, inscripţia circulară „ASOCIATIUNEA TRANSILVANA PENTRU LITERATURA ROMANA SI CULTURA POPORULUI ROMAN“ şi anul înfiinţării „1861“; la interior, simbolul ASTREI, portretele redactorilor primului statut al acesteia şi inscripţiile „PRIMUL STATUT AL ASTREI“ şi „T.Cipariu-G.Baritiu-I.Puscariu“.

     Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză.

     Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

     Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.

     Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 360,00 lei/buc.

     Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Societăţii ASTRA din Sibiu, au putere circulatorie pe teritoriul României.

     Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României."

 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
 • element listă 1
 • element listă 2
 • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
96
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10501 sec - PID: 23649