24

Cuplul conjugal formeaza o comuniune intima de viata si iubire, intemeiata de Dumnezeu Creatorul si inzestrata de El cu legi proprii. Taina Cununiei, sau Casatoria, este statornicita de legamantul dintre cei doi soti sau, altfel spus, de consimtamantul lor personal si irevocabil, de a dori sa fie impreuna atunci cand pasesc in Biserica.

Amandoi se daruiesc definitiv si total unul altuia. Nu mai sunt doi de acum ci sunt un singur trup, asa cum a fost omul dupa momentul creatiei. Legamantul incheiat in mod liber de cei doi soti inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor, la Taina Cununiei, impune odata cu acesta si obligatia de a-l pastra unic si indisolubil.

   “Ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu nu desparta” (Marcu 10,9).         

   Liantul acestei legaturi sfinte si indisolubile este FIDELITATEA (CREDINCIOSIA). Fidelitatea (credinciosia) exprima statornicia in tinerea cuvantului dat. Dumnezeu Insusi este fidel.

   Taina Cununiei, introduce pe barbat si femeie in fidelitatea (credinciosia) lui Hristos fata de Biserica sa. Astfel, prin curatia conjugala, ei dau marturie pentru acesta Sfanta Taina in fata lumii si a lui Dumnezeu.

   Iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur in Omilia XXI, “Comentariu la Epistola  catre Efeseni”, despre Fidelitate:

   “Te-am luat in bratele mele si te iubesc mai mult decat viata mea.

   Caci viata de acum nu este nimic si visul meu cel mai fierbinte e sa petrec aceasta viata doar impreuna cu tine in asa fel incat sa fim siguri ca nu vom fi despartiti de nimic si nimeni in ceea ce ne asteapta din partea lumii de acum inainte.

   Asez iubirea ta mai presus de toate si nimic nu ar fi mai dureros si tragic pentru mine decat sa nu am in fiecare clipa a zilelor mele aceleasi ganduri simtiri si sentimente ca tine. “

   In acesta lume in care chiar si morala crestina s-a liberalizat, avem nevoie de REPERE.

Sa luam aminte!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
105
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09772 sec - PID: 13552