12

Hristos si Crucea

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Sunt multi oameni care mi-au adresat cu diferite ocazii, o intrebare pe cat de indrazneata, pe atat de logica in mentalul comun al celor care iau contact pentru prima data cu viata crestina, cu adevarata vietuire ortodoxa.

De ce nu a coborat Fiul lui Dumnezeu de pe Cruce cand a fost batjocorit, pentru a evita astfel tot chinul groaznic la care a fost supus?

Cu siguranta ca Hristos ar fi putut face acest lucru!

Toata viata si propovaduirea Sa de pana atunci, prin toata minunile savarsite, aratasera de atatea ori ca este Unul din Sfanta Treime, Dumnezeu Atotputernic. Hristos, a aratat ca atat fortele naturii cat si moartea, I-au fost supuse. A aratat lumii ca El sta deasupra tuturor lucrurilor. A aratat ca este Pantocrator.

Atunci, de ce a stat pe Cruce?

Pentru ca, in primul rand, Hristos a luat chip omenesc, luand asupra Sa toate neputintele specifice omului, dorind sa implineasca astfel voia Tatalui Ceresc, in deplina ascultare indiferent cat de mare ar fi fost pretul pentru aceasta.

Mantuitorul Hristos a fost ascultator pana la moarte si inca moarte pe Cruce. Acest fel de ascultare avea si are ca si samanta dragostea si smerenia, contra-pondere la mandria si instrainarea sufleteasca a omului ratacit in viata pacatoasa, fata de Creator.

Si, mai este cel putin un alt mare motiv pentru care Hristos Mantuitorul nu a coborat de pe Cruce, suportand pana la capat un calvar greu de imaginat in zilele noastre.

Hristos S-a dat pe Sine Jertfa Sfanta pana la Sfarsitul Veacurilor pentru ca TE IUBESTE SI PE TINE, PE MINE, PE NOI TOTI.

NE IUBESTE SI NE IMBRATISEAZA DE PE CRUCE CU DRAGOSTE  NESFARSITA, PE NOI, PE TOTI CEI CARE INTOARCEM SPATELE PACATULUI SI AVEM CA SI REPER PATIMILE DE PE GOLGOTA.

HRISTOS A RAMAS PIRONIT ACOLO PE ALTARUL CRUCII, PENTRU CA EL VREA CA NOI, FACEREA MAINILOR SALE, SA NU MERGEM LA PIERZANIE, CI SA AVEM VIATA VESNICA.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
133
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11745 sec - PID: 20094