13

Credinta

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Motto:

”Iar credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.”

Epistola catre Evrei a Sfantului Apostol Pavel

(Capitol 11-1)

Notiunea de credinta, este foarte des folosita in lumea ortodoxa si nu numai. Fara sa realizam insemnatatea credintei, spunem mecanic despre cineva, in prisma unei evlavii evidente, ca este credicios sau credicioasa.

De cate ori nu rostim cu multa usurinta despre cutare sau cutare persoana:

-Este foarte credincioasa!

Dar care este criteriul dupa care socotim credinciosia cuiva?

Exista o credinta etalon?

Personal consider despre credinta ca este inainte de toate mijlocul prin care primim cu totii viata vesnica.

Apoi, precum spune si Sfantul Apostol Pavel, credinta este si un fel anume de incredere in Dumnezeu in diferite momente ale vietii. Stim cu totii ca Dumnezeu este Atotputernic si ca El se afla in permanenta legatura cu fapturile Sale. Mai mult, prin acest tip de credinta nadajduim pururi in dragostea Lui, in momentele grele din viata.

In aceeasi masura, credinta mai este si totalitatea invataturilor crestine cuprinse in Sfanta Traditie, Sfanta Scriptura, Canoanele Sfintei Biserici Ortodoxe si invataturile Sfintilor Parinti.

Credinta mai poate fi si un dar. Cel mai mare dar primit de om. Este darul Duhului Sfant. Este darul care ne face madulare ale trupului Lui Hristos si cetateni ai Raiului. Acest tip de credinta aduce omului discernamantul (dreapta socoteala). Adica omul stie sa recunoasca si sa actioneze dupa voia lui Dumnezeu.

Si, nu in ultimul rand, credinta este izvorul orcarei slujiri a noastre in aceasta lume. Clerici sau mireni, adapandu-ne de la acest izvor, ne umplem de tarie si nadejde, de dragoste si iertare, de ravna si pricepere – toate ca efecte ale felului in care lucreaza credinta in noi.

Fara aceste aspecte lucratoare in viata noastra, zadarnica este asa-zisa noastra "credinta". Mai rau, ne aflam si netrebnici in fata Celui Caruia Ii slujim.

Sa luam aminte!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
93
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15988 sec - PID: 9246