16

Averea Lui Hristos

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Ar trebui sa privim mai atent la Persoana Mantuitorului si asta nu doar acum in perioada Postului Pastilor. Ar trebui sa intelegem ca El, Hristosul, a avut doar trei posesii cat a propovaduit Cuvantul Evangheliei in lume.

Hainele Lui:

Practic, Hristos nu a posedat nimic pe acest pamant. El nu a avut nici macar un loc unde sa-Si plece capul. In buzunarul hainei Sale nu se gasea niciun banut. Si, cand a intrat ca Imparat in Ierusalim, aceasta s-a intamplat pe un asin inprumutat. La sfarsitul vietii Sale pamantesti nu a avut haine pe El. Domnul, Mantuitorul, Hristosul, Dumnezeu-Fiul care era nespus de bogat, s-a facut pe Sine sarac, S-a golit de toata Slava si Marirea, ca prin saracia Lui si prin El sa devenim bogati.

Crucea:

Crucea, pe care o meritam noi toti pentru pacatele noastre, este numita Crucea Lui Hristos.

Nu sta oare, in spatele acestei expresii, nespusa Lui dragoste dumnezeiasca? Cele mai grele momente din viata Sa au fost acelea in care a fost parasit de TOTI, in care a fost parasit chiar de Dumnezeu-Tatal pe Cruce, suferind pedeapsa “pentru noi si a noastra mantuire”. Pentru ca, prin Jertfa Sa pe Cruce, Hristos a impacat pe om cu Dumnezeu, el daruieste prin aceasta Jertfa, pacea tuturor celor care se pocaiesc de pacate si devin astfel membre ale Trupului Sau haric.

Prietenii Sai:

Hristos ii numeste pe Sfintii Apostoli prietenii Lui, acei prieteni pentru care El isi va da viata. Hristos se bucura astfel de toti cei rascumparati prin Crucea purtata de El. Dorinta inimii lui Hristos este aceea de a popula Imparatia Lui Dumnezeu-Tatal cu poporul Sau. Pe langa dragostea fata de Tatal, a mai fost si dragostea fata de poporul Sau, dragoste care se rasfrange peste veacuri pana la noi si pana la sfarsitul acestei lumi.

Acestea au fost averea Domnului. Acolo se afla si inima Lui.

Care sunt averile noastre? Unde se afla inimile noastre?

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
123
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12651 sec - PID: 8934