45

Pacea Lui Hristos

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Stim cu totii ca pacea este acel deziderat care insufleteste de la inceputul istoriei sufletele oamenilor din lumea intreaga.

Ganditi-va o clipa: Cata energie sociala si individuala se consuma pentru a putea ajunge la aceasta tinta?

In acelasi timp, vedem tot mai des cum in fata ochilor nostri se desfasoara tabloul sumbru al violentelor, razboaielor si al tuturor nelegiuirilor ce par a face parte din cotidian. Traim intr-o lume violenta si media face “eforturi supra-omenesti” pentru a ne convinge ca asta este adevarata fata a umanitatii.

Suntem educati in numele competitiei si a violentei. Suntem invatati de mici, din familie chiar, ca a te urca in spinarea altuia face parte din viata, sau mai mult, ca asa trebuie.

Dar oare aceste este omul? Asa am fost noi creati?

Scripturile si Sfintii Parinti ne marturisesc ca va veni o vreme cand pacea va domni pe pamant. Dar aceasta pace, nu va fi rodul ostenelilor omenesti, ci va fi adusa de Insusi Hristos cand va sa vina Imparatia Lui.

Aceasta pace nu inseamana numai o vreme fara neantelegeri si razboaie, ci ea este rezultatul prezentei Lui Dumnezeu in mod real in viata oamenilor. El este Dumnezeul pacii si al iubirii, iar vestea Lui este Evanghelia pacii. Aceasta pace vine trocmai de la Golgota Crucii.

Atunci si acolo, Dumnezeu-Tatal a facut pace cu neamul omenesc.

Atunci si acolo, Crucea, precum o cheie, ne-a deschis noua Portile Imparatiei Cerurilor.

Aceasta pace este rodul iubirii Lui Dumnezeu pentru noi toti, pentru toti cei care cu inima curata marturisesc Evanghelia si Patimile Domnului nostru Iisus Hristos.

Acesta pace sa fie cu noi toti!

Dumnezeu sa ne dea tuturor “Mila pacii, jertfa laudei.”

Amin!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00929 sec - PID: 32765