10

Ce alegere facem

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

In fiecare zi suntem pusi in fata unei alegeri si trebuie sa fim permanent pregatiti si atenti sa nu ne inselam. Cantarim fapte si actiuni, zilnic, toate putand avea repercursiuni vremelnice pentru fiecare dintre noi.

Insa, cand vine vorba ca unul dintre noi sa faca o alegere privind viata vesnica, se intampla de foarte multe ori ca aceasta scrupulozitate a alegerii sa paleasca.

Am cunoscut candva o batranica, care avea pe perete o icoana cu Iisus Hristos Ce batea la usa unei case. Am ramas profund miscat de acea imagine. Casa aceea din icoana, este inima noastra la care Hristos bate si asteapta sa I se deschida. El nu asteapta vesnic. Si asta nu ca nu ar dori, ci pentru ca este un timp limitat in a auzi acel ciocanit si a deschide usa inimii. Iar acel timp este viata nostra.

In timpul acestei vieti, trebuie deschisa aceasta usa. Cine poate sa fie sigur ca Hristos va astepta toata viata nostra sau, daca va pleca la alta usa, se va intoarce iarasi la noi?

In acest moment alegerea devine esentiala pentru fiecare dintre noi, dar in mod deosebit cand esti tanar. Tineretea este varsta alegerilor. Inselarea, atunci cand trebuie sa alegem viitorul nostru vesnic, este un lucru ingrozitor. Daca, in loc sa Il alegem pe Hristos, alegem egoismul nostru, placerile noastre, micile noastre ambitii si dorinte de marire, facem o greseala fatala. Pe moment, nu vom vedea intamplandu-se nimic, dar mai tarziu vom culege roadele.

Un vechi proverb chinezesc spune asa:

   “Omul se intalneste de cel putin 10 ori cu norocul intr-o zi. Totul este sa il vezi si sa il prinzi.”

Extrapoland acest proverb, veti intelege mai usor importanta alegerii celei bune in viata noastra.

Toti vorbim, sau ne dorim, intr-un moment al vietii, sa fim mantuiti. De altfel, cei mai multi dintre noi cauta Biserica exact in acest scop. Dar va spun un lucru la care am cugetat personal multa vreme:

   Pentru a fi mantuit, trebuie mai intai sa stii si sa recunosti ca esti pierdut.

Cu totii ne aflam pe apa involburata a pacatului. Hristos sta pe aceasta apa si ne cheama la El. Sa pasim fara sa ne tremure cugetul sau inima. El Hristos, Matuitorul, intinde mana salvatoare spre fiecare dintre noi.

Alege sa pasesti cu credinta si smerenie catre El. Spune si tu atunci cand ai vreme:

   “Iubi-te-voi Doamne, vartutea mea. Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu.”

Amin!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
128
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11639 sec - PID: 566