40

Inversarea valorilor

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Omenirea zilelor noastre, omenirea cazuta, se gaseste intr-o stare diamentral opusa celei  create initial – o stare antagonica fata de pacat; pacat ce a inceput sa isi disipeze otrava in “normalitatea” acestui veac, alterand totul.

Lumina este invaluita de intunericul moral, omul il ia pe vrajmas drept prieten si din pacate pe prieten drept vrajmas. Este vremea in care omul numeste binele rau si raul bine. Omul este sub robia diavolului, dar se crede liber. Oamenii au uitat sa se mai pregateasca pentru vesnicie si,  mai rau, acest lucru I se pare inutil.

Omenirea veacului nostru a ajuns sa caute binele in placere, si nu placerea in bine.

El, omul de astazi Il vede pe Dumnezeu drept un vechil sau vreo sluga gata sa sara inaintea nevoilor noastre egoiste si limitate, iar daca nu se intampla asa, ne suparam excluzand vina noastra din ecuatia relatiei cu Tatal Ceresc. Mai sunt si cazuri in care omul devine chiar vrajmasul lui Dumnezeu si acestea sunt cele mai intunecate cazuri. Si toate acestea sunt urmarile unui rau interior, pe care fiinta omeneasca nu-l poate birui prin ea insasi, rau care o orbeste, care ii falsifica judecata, ii nimiceste viata si o taraste in pierzanie.

Pentru a iesi din aceasta plasa intunecata a vietii cazute, este nevoie, inainte de toate, de dorinta de a renunta la aceste mod de viata si, mai apoi, de intoarcerea catre Dumnezeu, Prietenul nostru. Pocainta devine in aceste fel actul prin care omul isi preda viata in totalitate Facatorului sau, si prin care se declara incapabil de a-si schimba firea, punandu-si toata nadejdea in Jertfa lui Hristos si in puterea de a renaste, prin aceasta, la o viata noua.

Aceste act suprem al omului, este actul prin care penitentul accepta ca singura Lumina si Valoare a vietii sale este Hristos, iar Hristos nu isi schimba valoarea niciodata.

Hristos a inviat!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09183 sec - PID: 9246