28

   Mişcarea Creştin-Democrată (CDM) din Georgia a iniţiat un program de modificări pentru Constituţia Statului, in data de 22 mai 2012. Descurajând monogamia în căsătorie, ei au solicitat garanţii constituţionale pentru tradiţiile creştine ortodoxe.

   Miscarea Crestin Democrata, referindu-se la libertatea de exprimare, sustine că opinia publică nu ar trebui să reprezinte un atac la principiile universale ale Creştinismului sau ale oricarei alte religii, şi nu ar trebui să contravină moralei societăţii, informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Prin elaborarea acestor reglementări, Miscarea Crestin Democrata speră că ţara isi va defini în cele din urmă pozitia sa faţă de "campaniile obscenităţii", care, în conformitate cu opozantii, servesc drept propagandă pentru legalizarea "păcatului sodomiei".

   De asemenea, Miscarea Crestin Democrata face referire la demonstraţiile de condamnare a homofobiei, pe care le-au organizat activiştii homosexuali şi susţinătorii drepturilor omului in weekend-ul trecut. Prin acestea, participanţii isi promoveaza de fapt drepturile lor în cadrul societăţii, purtand steaguri in culorile curcubeului şi alte bannere provocatoare, pe care se poate citi: "Imi iubesc prietenul gay", "Homosexualitatea nu este o alegere, dar Homofobia este", "Lesbienele sunt OK" …

   Cerand introducerea unor coduri morale în constituţia statului, Miscarea Crestin Democrata a subliniat faptul că, pentru a deveni o figura de Stat, un cetăţean georgian ar trebui să aibă corespunzătoare "moralitatea".

   Opunandu-se deschiderii de cluburi şi de cazinouri pe lângă monumentele culturale din Georgia, instituţiile de învăţământ şi clădirile religioase, planurile Miscarii Crestin Democrate sunt sa adune 200.000 de semnături, din partea tuturor grupurilor etnice şi religioase, in câteva luni, în scopul introducerii iniţiativei in Parlament. În acest moment însă, iniţiativa i-a iritat pe parlamentarii partidului de guvernământ, în cadrul sesiunii plenare de marţi.

   Lasha Tordia, Presedintele Comisiei pentru pentru drepturile Omului si Integrare Civila, l-a acuzat pe Tragamadze de o tentativă de "instigare la ura" în sânul societăţii. Ea a explicat că fiecare persoană este egală, conform Constituţiei, astfel încât nicio discriminare religioasă sau sexuală nu va poate fi aprobată. Tordia a mai spus ca acest drept garantat a fost stabilit de către lumea civilizată, iar Georgia urmeaza valorilor acesteia.

   "Este interzis sa schimbam gandirea unei persoane prin bătăi şi atacuri", a mai spus ea, adăugând că, în primul rând, exista  responsabilitatea asigurarii egalitatii.

   Ca lider al Miscarii Crestin Democrate, Giorgi Targamadze a explicat ca partidul său este împotriva oricăror tipuri de violenţă. "Noi nu luptăm împotriva nimănui. Noi protejăm modul nostru tradiţional de viaţă", a spus el, descurajând "paradele gay" pe străzile din Tbilisi.

   Membra Miscarii Crestin Democrate, Nika Laliashvili a spus: "Oamenii cu orientare non-tradiţionala” nu au intampinat nicio problema în Georgia, dar aceasta nu înseamnă că ei se pot folosi de mass-media, ca instrument de propaganda. "Mai mult, pare ca si Parlamentul le face lobby, de asemenea", a mai adăugat ea.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.17107 sec - PID: 662