21

Secretul cel mare: FERICIREA

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Omul a cautat in permanenta sa gaseasca raspuns la marile secrete ale lumii. Dar dintre toate secretele pe care omul a dorit sa le desluseacsa, cel mai mare dintre ele este: SECRETUL FERICIRII.

Daca vom cauta fericirea in averi, in case, palate, in podoabe de mare pret, bani multi sau orice altceva de acest gen, vom sfarsi prin a fi dezamagiti.

Din nefericire, sunt multi care cred ca bogatia lumeasca ii face fericiti.

Intrebat odata de un reporter daca este fericit, batranul baron Rothschild a raspuns: “Eu, fericit? Numiti fericit pe cineva care doarme cu revolverul incarcat sub perna si care sta peste noapte cu teama, ca va pierde intr-o clipa tot ce a agonisit si ca totul se va risipi in nimic? O, nu, nu sunt fericit!”

Pe de alta parte in acelasi context, nici onorurile, nici succesele sau alte mariri trecatoare nu aduc fericirea.

Exista in om ceva care ii da un permanent neastampar. Cand are ceea ce si-a dorit, nu este multumit si ar vrea altceva, socotit mai bun, mai nou, mai frumos; si tot umbla si alearga neobosit dupa acel CEVA, mereu nemultumit, cu sufletul gol, cu dorinte neimplinite, pana cand inchide ochii definitiv.

Si, cu cat cauta mai mult fericirea, cu atat omul este mai nefericit. Unii oameni o cauta in droguri, altii in alcool, altii in sex sau in jocurile de noroc. Toate acestea, ca si altele asemenea lor, dau doar pentru o clipa iluzia fericirii, apoi vine goliciunea sufleteasca, regretele, disperarea si zbuciumul.

Secretul fericirii???

Scriptura spune despre cei carora faradelegea le-a fost iertata, cei cu inima curata, saraci cu duhul, milostivi, cei prigoniti pentru dreptate, cei blanzi, cei ai lui Hristos, ca au gasit SECRETUL FERICIRII.

Voi unde cautati fericirea?

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
141
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16735 sec - PID: 9585