37

Chiar totul se cumpara?

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Vietuim intr-o lume din ce in ce mai alienata, din ce in ce mai ostila fata de tot ce este drept si mai ales de tot ce este sfant. Toata lumea judeca pe toata lumea. Toata lumea inseala pe toata lumea. Acum ne inchinam si cantam in Sfintele Biserici si imediat ce sfarsim cu aceasta, ne intoarcem la ale noastre. Nutrim in sufletele noastre fel de fel de ganduri, deloc conforme cu MODELUL SUPREM, Hristos. Totul a devenit afacere, totul a devenit de vanzare.

Acum ceva timp un cunoscut m-a sunat, sa imi propuna sa oficiez o slujba la cimitir, pentru cineva. Numai ca acel cineva era un sinucigas. Am refuzat frumos, explicand motivele pentru care sinucigasii nu pot avea parte de slujba. Cand am crezut ca, in fine, a inteles cum sta treaba, am fost sunat iarasi cu rugaminti si insistente din partea celor ce doreau aceasta pomenire. Au vazut, insa, ca nu reusesc sa ma convinga si… au apelat la bani: "iti vom plati deplasarea si efortul, si nu cu putin bani". Am refuzat, bineinteles.

Scriu toate acestea, pentru a va da un exemplu din ce in ce mai comun crestinilor de astazi.

Totul este de vanzare!

Nu caut vinovati si nu vreau sa dau sentinte. Concluziile unui asemenea comportament, din partea unor oameni care se pretind a fi crestin-ortodocsi, le trageti singuri.

Vorbeam, deci, de ostilitatea lumii fata de Crestinism si de tot ceea ce reprezinta el. Tragedia, in aceasta atitudine, nu o reprezinta dusmania si ura celor straini de Hristos, ci mai ales spiritul gregar al crestinului ortodox contemporan. Cautam, astazi, mai mult lumea, cu ale ei, decat cele ale lui Hristos.  Ne punem nadejdea in orice, mai putin in CINE trebuie.

Credinta nu se masoara in prezente la slujbe sau in daniile facute. Dumnezeu nu este un pontator! Credinta nu reprezinta spoiala exterioara a vietii noastre in Biserica.

Multi cred, in inima lor, ca o prezenta permanenta in Biserica si la biserica, le asigura locul in Rai. Alergam sa prindem un bilet in trenul care duce spre Imparatia Tatalui si, cand constatam ca trenul sta sa plece in fiecare clipa, ne suim din mers in el, sperand sa-l mituim pe controlor.

Cine nadajduieste ca Imparatia Cerurilor este o destinatie garantata pentru noi, se inseala amarnic. Imparatia se dobandeste prin vietuirea cea buna.

Cum este ea? Cum ajungem la ea? Urmati lui Hristos, si nu veti gresi! Stati in umbra Lui, iar Ospatul cel Mare va v-a gasi imbracati in haine potrivite de Nunta, si locul vostru va fi cel cuvenit. Alegerea ne apartine tuturor.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
66
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14332 sec - PID: 6424