13

Adevarata libertate

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Din ce in ce mai mult, in zilele noastre, se vorbeste despre libertate. Toti vor sa fie liberi. Toti vor sa faca ce doresc. Libertatea contemporana a devenit, nu doar o expresie a emanciparii sociale ci, mai degraba, o expresie a decaderii naturii umane.

Acest soi de libertate moderna il indeparteaza pe om de Dumnezeu. Vrem sa fim liberi dar, fara Cel Care ne elibereaza. Cine se mai gandeste astazi ca viata sa depinde de Creatorul sau?

Este viata mea si fac ce vreau cu ea!

Iata una dintre cele mai infernale capcane si infioratoare iluzii. Viata nu este a noastra. Nu am putut sa ne-o oferim noi insine in vreun fel anume. Nici macar parintii nostri nu ne-au dat acest dar imens.

Mai mult, Dumnezeu nu doar ca este ignorat in ecuatia libertatii, ci este chiar exclus. Prezenta Lui in viata noastra este tagaduita. Dumnezeu este Cel vinovat de faptul ca nu ne lasa sa ne traim viata asa cum am dori.

In cele din urma, libertate a cerut si fiul risipitor, nu? Tatal i-a oferit ceea ce isi dorea cu atata ardoare. Ispita stapanirii asupra propriului destin era imensa.

Ce sa stau eu sub pulpana tatalui meu? – si-a zis fiul cel mic. Trebuie sa ma emancipez, de sub aceasta tutela care ma sufoca! Ii cer partea mea din avere si plec, sa fac CE VREAU!

Rezultatul indepartarii de Tatal, il cunoastem cu totii. A dorit libertatea lui si a avut parte de ea.

Libertatea, dorita de Fiul din Parabola, este cea atat de clamata astazi. Este cea dorita de cei mai multi dintre noi. Trebuie sa intelegem ca acest fel de libertate inseamna, in fapt, ROBIE!

 

   Nu uitati, Hristos spune: “Fara mine nu puteti face nimic!”. Adevarata libertate este cu Hristos.  Adevarata libertate inseamna ascultare. Adevarata libertate nu inseamna libertinaj.

   Adevarata libertate inseamna sa iubesti sincer, sa ierti in chip desavarsit si sa te rogi cat mai smerit cu putinta.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
93
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13686 sec - PID: 19367