20

  Un mozaic athonit, cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului "Gerontisa", va sosi in Bulgaria, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.    In data de 24 decembrie 2012, in ajunul Crăciunului, „spre binecuvantarea intregii natiuni bulgare”, la orele 12:00, la Catedrala "Sfantul Alexandru Nevski", va sosi icoana facatoare de minuni a Macii Domnului, din Athos, „Gerontisa", precizeaza o scrisoare semnata de reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe a tarii vecine, primita pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, astazi, 21 decembrie 2012.

   Conform aceleiasi surse, Mitropolitul Chiril de Varna și Velikii Preslav, președinte Vicar al Sfântului Sinod, va oficia o slujba în cinstea Fecioarei Maria, alaturi de alti prelati ai Bisericii Bulgare si de calugarii din Muntele Athos care vor însoți icoana miraculoasa.

   Icoana, care va sosi in Bulgaria este singura icoana mozaic, "Gerontisa", care exista in lume, fiind realizata de către călugării din Muntele Athos, mai exact din Mănăstirea "Pantocrator", în memoria icoanei originale care a existat in Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol, și care a fost distrusa în timpul iconoclasmului.

   Icoana a fost declarata ca fiind facatoare de minuni, iar rugăciunile adresate Fecioarei Maria, inaintea acesteia, sunt cunoscute pentru ajutorul oferit în special persoanelor în vârstă și infirmilor.

   În Bulgaria, icoana va fi însoțita de o delegație alcatuita din cinci membri ai obstii  monahale a Manastirii "Pantocrator", din Muntele Athos, condusă de Pr. Epifanie.

   Prin decizia Sfântului Sinod, icoana facatoare de minuni va poposi, în pelerinaj, la Catedrala Patriarhală din Sofia, pana la orele 12.00, in ziua de 25 decembrie 2012, cand va fi daruita Catedralei din Varna, pentru hramul Adormirea Maicii Domnului, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
68
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10861 sec - PID: 10560