14

   Adunarea Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe a emis următoarea declaraţie, datată 22 mai 2012:

   "Dorim sa informam opinia publica nationala si internationala că unităţile de poliţie intarite au  organizat o interventie violenta in data de 21 mai 2012, la ora şapte dimineaţa, într-o serie de manastiri din Arhiepiscopia Ortodoxa de Ohrid şi în casele multora dintre membrii săi.

   În oraşul Stip, poliţia s-a deplasat sa-l aresteze pe Episcopul de Bregalnica, Mark, şi negasindu-l a procedat la arestarea calugaritei Pelagia.

   La Skopje, unităţile de poliţie au intrat inarmate in Manastirea Adormirii Preasfintei Maici a lui Dumnezeu, cautandu-l pe epsicopul de Stobi si administrator al eparhiei Strumica, David. Nu l-au gasit, si au arestat-o pe stareţa mănăstirii, maica Kyrana. Este de remarcat faptul că poliţia s-a comportat brutal faţă de maici: le-a smuls din maini telefoanele mobile şi a perchezitionat in detaliu mănăstirile, în timp ce filmau cu o camera video.

   În mod similar, poliţia a descins la manastirea Sf. Ioan Gură de Aur, din Bitola, în căutarea stareţei mănăstirii, maica Olympia. Nu au găsit-o, si s-au comportat brutal si abuziv cu celelalte maici.

   Poliţia a mai intervenit, de asemenea, la Mănăstirea Adormirea Maicii Preasfinte a lui Dumnezeu din Prilep şi l-a arestat pe Ieromonahul  Moise.

   Menţionam ca în toate mănăstirile poliţia a confiscat toate calculatoarele şi alte bunuri materiale. Ea a făcut toate acestea, spunând că s-au efectuat arestări pentru "evaziune fiscală". Politia a mai arestat, de asemenea, familia apropiata a  episcopilor şi alti credincioşi ai Arhiepiscopiei de Ohrida.

   Autorităţile judiciare din Republica Macedonia refuză să înregistreze Arhiepiscopia Ortodoxa de Ohrid, şi ea nu detine surse de venit, altele decât ajutorul credinciosilor săi. Prin urmare, în afară de verdictul indreptat împotriva Arhiepiscopului Ioan, este evident ca Statul, sub masca evaziunii fiscale, conduce in aceste zile persecuţia cea mai violenta şi hărţuirea poliţieneasca din motive religioase, această persecuţie rămânand fără precedent în ţările democratice din Europa şi din lume.

   După condamnarea Arhiepiscopului Ioan (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), la doi ani şi jumătate de închisoare, el deja executandu-si sentinta in închisoarea centrală din Izdirovo, autorităţile macedonene, care protejează monopolul religios al organizaţiei schismatice autodenumite "Biserica Ortodoxă Macedoneană", au lansat o campanie de eradicare literalmente a Bisericii Ortodoxe din Statul lor.

   Facem apel la toţi reprezentanţii statelor democratice, ai OSCE şi ai organizaţiilor care apără drepturile omului şi libertăţile religioase, astfel încât acestea să ofere orice asistenţă şi sprijin pentru încetarea, cât mai curând posibil, a persecuţiei îndreptate împotriva Arhiepiscopului Ioan şi a tuturor stareţilor, călugărilor şi călugăriţelor şi credincioşilor închişi, şi sa puna capăt privarii de libertate religioasă, pe care  autorităţile macedonene le exercita împotriva membrilor Arhiepiscopiei de Ohrid".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
147
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16189 sec - PID: 20006