10

   Comitetul sarb de Organizare pentru Marcarea Aniversării a 1700 de ani de la Edictul de la Milano, s-a intrunit zilele trecute, in cadrul unei sedinte prezidate de Președintele Tomislav Nikolici și de catre Patriarhul Irineu al Serbiei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
   Patriarhul a decis ca celebrarea sa debuteze in data de 17 ianuarie 2013, cu concertul corului Mănăstirii Sretenje.

   La sesiune au mai luat parte Primul-ministru, Ivica Dacic, miniștrii Guvernului Serbiei, ambasadori din Rusia, Italia, Franța, Marea Britanie, Turcia și Grecia, reprezentanți ai comunităților religioase și locale.

   Celebrarea aniversarii a 1700 de ani de la Edictul din Milano va dura până in data de 28 octombrie 2013 și va avea mai multe aspecte – spirituale, culturale, educaționale și turistice, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Edictul de la Milano a fost o scrisoare semnată de Licinius și Constantin I, în anul 313, care garanta toleranța religioasă în Imperiul Roman. Licinius guverna partea de est a imperiului și Constantin I conducea provinciile din vest. Cei doi s-au întâlnit în palatul imperial din Mediolanum pentru a sărbători nunta lui Licinius cu sora lui Constantin I și au semnat, cu aceasta ocazie, textul scrisorii. Edictul de la Milano a marcat în mod tradițional sfârșitul persecuției lui Dioclețian. Proprietățile creștinilor confiscate, cu toate acestea, nu au fost restituite până când Edictul de la Milano nu a fost semnat. Locurile de întâlnire ale creștinilor și alte proprietăți urmau să fie returnate:
   „… aceleași lucruri trebuie să fie înapoiate creștinilor, fără plată sau orice pretenție asupra unei recompense și fără nici un fel de fraudă sau de înșelăciune… ”

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
121
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1433 sec - PID: 13698