6

   În cadrul intâlnirii pe care a avut-o cu  noul patriarh grec-ortodox al Antiohiei, Ioan al X-lea (Yazigi), presedintele libanez Michel Sleiman i-a urat acestuia "succes" în slujirea Bisericii și a spus că se arata dispus sa colaboreze in sprijinul "protejarii creștinilor din Orient și al garantarii unei vieti demne și perene". Sleiman s-a referit nu doar la creștinii din Siria sau Irak ci, de asemenea, la palestinieni, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Noul patriarh a ramas mai mult zile in Balamand (Liban), acolo unde a fost ales, zilele trecute (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) in functia de nou Patriarh, succesor al lui Ignatie IV-lea, continuand sa fie vizitat de numeroase personalități.

   După întâlnirea sa cu Patriarhul, Sleiman le-a declarat reporterilor:

   "Dorim mult succes Preafericirii Sale, deoarece misiunea acestuia este una foarte dificilă, mai ales în condițiile grele din prezent, marcate de opresiunea creștinilor din Orient".
   El a mai adăugat: "Nu ma refer doar la Irak și Siria, ci mai ales la Palestina, intrucat comunitatea ortodoxă și comunitățile creștine suferă din cauza unui tratament inechitabil și a colonizarii… deci trebuie să explicăm toate eforturile noastre de a-i proteja pe creștinii din Est si de a le asigura o viață demnă și perena. Este, de asemenea, si responsabilitatea liderilor arabi și a comunitatii internaționale, care ar trebui să rămână aproape de minoritățile țărilor lor".
   "Liderii arabi – a mai continuat el – trebuie să apere minoritățile, indiferent de comunitatea acestora, deoarece aceste minorități au stat la baza dezvoltarii acestor țări. În lumea pluralistă în care trăim astăzi, colaborarea cu aceste grupuri este esențială, nu pentru dimensiunea populației lor, ci pentru civilizația pe care acestia o poarta cu ei", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
168
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08516 sec - PID: 7748