22

   Din articolele publicate in ultimele zile, chiar si de presa facțiunii pro-război din Statele Unite ale Americii, pare ca situația creștinilor din Siria sa inceapa a fi, in sfarsit, inteleasa corect, informeaza Agentia de stiri Lacasuri ortodoxe.

   Se cunoaste, de ceva timp, ca facțiunile rebele din Siria sunt „un amestec de disidenți sirieni, de dezertori dornici de putere și, cel mai important, de organizatii teroriste radical-islamiste, cum ar fi organizațiile Frăției Musulmane și chiar Al-Qaeda”, dupa cum apreciau mai multi editori si analisti din SUA. Guvernul SUA a furnizat  in mod deschis, acestor grupuri, ajutor, dar nu si arme, insa există dovezi semnificative care demonstreaza ca guvernele occidentale au furnizat deja echipament militar, sau au promis să facă acest lucru.

   In acelasi timp, mass-media occidentală nu a incetat sa interpreteze, în mod constant, regimul alawit al presedintelui sirian Bashar al-Assad, ca pe un adevart monstru, insistând asupra faptului că "guvernul a comis execuții în masă" și ca "tinteste în mod intenționat populația civila". Intr-un mod convenabil(!), ambele surse, atat turcești cat și israeliene, susțin si ele că "trupele regimului au lansat atacuri cu bomba la frontierele lor", turcii folosind aceasta ca pe o justificare pentru începerea exercițiilor militare peste frontieră în Siria. De ce ar porni Assad focul, în mod intenționat, asupra Turciei și Israelului? Nu s-a explicat.

   Din păcate pentru grupurile minoritare din Siria, cuprinzand aproximativ 2.100.000 de creștini, facțiunile rebele islamiste, în mare parte, raman ceva in continuare greu de inteles, ca si regimul anterior.

   Rapoartele indica faptul ca Armata Libera Siriana si cei ce ii urmeaza acesteia tintesc in mod intentionat grupurile si enclavele creștine, la fel cum, de altfel, întregul oraș Homs a fost evacuat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), de unde se estimeaza ca au plecat aproximativ 35.000 de crestini, ca urmare a conflictului.

  Oricare s-ar intampla sa fie implicarea guvernului american, în cazul în care guvernul laic al Siriei se încadrează într-o coaliție dominata islamic pare foarte probabil ca creștinii sirieni sa se descurce la fel de prost ca și cei din alte natiuni ale Orientului Mijlociu, pentru care Statele Unite ar fi fost "eliberatorul”, precum: Irakul, Afganistanul, Libia și Egiptul.

   Din fericire, americanii par să se opună sprijinului militar acordat rebelilor sirieni, cu un procentaj de aproximativ 3 la 1. În timp ce moartea și distrugerile din Siria sunt teribile, realitatea este că in cazul in care rebelii câștigă lupta, aceasta ar putea insemna opresiuni islamiste mai mari la adresa creștinilor și a altor minorități din această țară.

   Să sperăm că lumea va lasa populatia Siriei sa iși rezolve problemele proprii, în loc sa instige la încă o catastrofă, precum așa-numita "Primăvara Arabă", raspandita în întreg Orientul Mijlociu, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
113
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15227 sec - PID: 10550