18

   In dimineata zilei de 18 decembrie 2012, Episcopul Hrisostom de Jitcha (Zica), Serbia, a murit, in resedința sa episcopală din Kraljevo, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Episcopul Hrisostom Stolic s-a născut în anul 1939, în Ruma (Voivodina), unde a absolvit studiile primare și secundare. El a mers la Mănăstirea Decani din Kosovo și, dupa depunerea juramintelor monahale, a fost hirotonit diacon și preot, de către Episcopul Pavle de Ras și Prizren, viitorul patriarh al Serbiei. În anul 1966, s-a mutat în Statele Unite, unde a studiat la Seminarul Sfintei Treimi din Jordanville, și a obtinut o diploma in Teologie Liturgica. La sfârșitul studiilor sale, a slujit ca preot în parohiile din Chicago și zonele învecinate. Apoi, acesta a mers in Sfântul Munte Athos, la Manastirea Chilandar, unde a petrecut douăzeci de ani. A fost ridicat la rang de Arhimandrit, de catre Patriarhul Dimitrie de Constantinopol. În două randuri, Părintele Hrisostom a fost "Protos" in Comunitatea Sfântului Munte Athos.

   In data  de 24 mai 1988, la Belgrad, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe l-a ales pe Arhimandritul Hrisostom, Episcop al Americii de Vest. Episcopul Hrisostom a administrat eparhia până în anul 1992, cand a fost ales Episcop de Banat.

   În anul 2003, acesta a fost ales Episcop de Jitcha. Întronizarea a fost oficiata de către Patriarhul sârb Pavle.

   Liturghia, urmată de slujba de înmormântare, va avea loc astazi, joi, 20 decembrie 2012, în Biserica Sfantul Sava din Kraljevo. Episcopul Ioan de Sumadija a fost numit administrator al Episcopiei de Jitcha, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13613 sec - PID: 10191