18

Expozitie de icoane in Buenos Aires, Argentina

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

  O expoziție de pictura tradițional-ortodoxa ruseasca de icoane a fost lansata in aceste zile la Buenos Aires, Argentina. Acest eveniment familiarizează publicul argentinian cu tradiția cinstirii Maicii Domnului în Rusia, și este programat să coincidă cu festivitățile legate de cea de-a 5-a aniversare a Actului Canonic între Patriarhia Moscovei și Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Granitelor, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Sala de expozitie este amplasata in cadrul Universitatea Catolicii din Argentina, aceasta gazduind 80 de icoane cu Maica Domnului, apartinand unor iconari contemporani ruși.

   Cu aceasta ocazie, Preasfințitul Episcop Ioan de Caracas și America de Sud a explicat: "icoana nu este doar o operă de artă, ci este o creație duhovnicească". Prin cuvintele sale, lucrările expuse aici demonstrează tradiția vie a iconografiei ortodoxe ruse.

   Dl. Igor Romancenko, Consilier la Ambasada Rusiei din Argentina, a remarcat, la rândul său, faptul că vizitatorii expoziției au ocazia unică de a face cunostinta cu arta contemporană rusă.

   De asemenea, editorul sef al Editurii Patriarhiei Moscovei, Protopopul Vladimir Siloviev, a afirmat că "icoana a fost interpretata întotdeauna ca o teologie surprinsa în vopseluri, repezentand atat Imaginea Primordiala cat și o fereastră spre o altă lume… De aceea, ne-am dorit sa expunem aceste icoane, dintre care majoritatea sunt cu Maica lui Dumnezeu, pentru ca credincioșii din Argentina și oricine altcineva interesat, sa poata vedea ce au vazut timp de secole creștinii ortodocși ruși în Rusia", a spus acesta.

   Expoziția a primit sprijin din partea Departamentului de Relații Externe al Bisericii din Patriarhia Moscovei, a Eparhiei Argentiniene a Americii de Sud, a Patriarhiei Moscovei, a Eparhiei Americii de Sud a Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, a Ambasadei Rusiei din Argentina,  a Ministerului Culturii din Rusia, a Regiunilor Centrale Federale si a altor fundatii si organizatii, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
130
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09473 sec - PID: 14217