2

Mitropolitul Gavriil Banulescu-Bodoni, propus spre canonizare (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In cadrul ultimei Reuniuni a Comisiei Sinodale de Canonizare a Sfinților, din Biserica Ortodoxă a Moldovei, de sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei, prezidată de către Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, participanții au prezentat și discutat materialele privind activitatea si viata, slujirile si misionarismul IPS Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Au fost luate in discutie „rolul primordial și edificator al acestui arhipastor proeminent al primei structuri ecleziastice a Basarabiei, grija acestuia fata de clerici și de comunitatea credincioșilor și mărturisirea vie a credinței, ca monah și ierarh al Bisericii”.

   Comisia a decis să prezinte un raport, Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, privind canonizarea acestui ierarh, considerat „demn spre a fi venerat ca sfânt”.

   Acest act de canonizare va urma sa fie realizat în cadrul aniversării a 200 de ani de la crearea Arhiepiscopiei de Chișinău și Hotin, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01673 sec - PID: 6182