5

Biserica ortodoxa jefuita in Dorr, Michigan

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Conform informatiilor primite din Dorr, Michigan, parintele Grigorie Hogg și parohienii Bisericii Ortodoxe antiohiene Sfânta Cruce din oras sunt intrigati, in urma unei spargeri recente a bisericii lor, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Hotul, care a patruns printr-o mica spartura printr-o fereastra aflata in dos, a furat o serie de obiecte, printre care candele si sfinte-vase de slujire – niciunul dintre acestea cu valoare mare, in bani. Nimic nu a fost vandalizat.

   "Mi-ar plăcea să vorbesc cu această persoană, pentru a vedea ce a avut de gand", a declarat Hogg, pentru presa locala. "Nu a facut nimic care sa insemne ca si-ar fi dorit multi bani".

   Biserica se afla în partea de vest a localitatii Dorr. Parintele bănuiește ca hoțul a intrat noaptea, anchetatorii descoperind urme in zăpadă.

   Ceea ce lipseste, din interiorul bisericii, sunt cinci candele de bronz, care se aflau amplasate la icoane, un set de botez, sfinte-vase și pânza folosita atunci cand se acorda Sfanta Împărtășanie. "A varsat niste ulei si o sticlă de vin din altar a fost deschisa, dar nu a baut din ea", relateaza parintele.

   Elementul cel mai valoros a fost o cutiuta placata cu aur, in care se pastra Sfanta Impartasanie folosita în timpul Postului Mare. Hogg estimeaza ca aceasta caseta avea o valoare de aproximativ 700 de dolari.

   Toate obiectele care lipsesc, a mai spus acesta, valoreaza in jur de 2.000 de dolari.

   Una dintre candelele care atârna în fața icoanelor de la altar, nu a fost luată. Destul de ciudat, intrucat cea ramasa atarna exact în fața icoanei hramului bisericii, un sfânt cu o cruce in mana. "Este ciudat”, remarca acesta.

   La urmatoarea slujba, care a avut loc duminica, 16 decembrie 2012, membrii bisericii au facut unele rugaciuni speciale, au stropit cu agheazma în jurul bisericii, au organizat astfel o mica procesiune, dupa care au inceput Sfanta Liturghie.

   Biserica este asigurata, a mai spus Hogg, iar alte biserici ortodoxe din West Michigan s-au oferit să ajute la înlocuirea obiectelor furate, alaturi de alte persoane din Rusia și Ucraina.

   Hogg le-a cerut oamenilor sa se roage pentru hoț. El a spus că este regretabil faptul că persoana nu a venit la el, sa-i ceara pur si simplu sa o ajute. "As fi reusit sa fac ceva".

   "Trebuie să fie intr-o stare foarte rea, daca a avut nevoie de astfel de lucruri ieftine", a mai spus el. "Nu știu. Nu sunt supărat. Sunt doar trist pentru el”, a incheiat preotul, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
70
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10866 sec - PID: 12507