10

   Catedrala Sfantului Nicolae din Nisa a ajuns la implinirea a 100 de ani de la sfintirea sa, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Cu aceasta ocazie, Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill al Rusiei, a adresat un mesaj "organizatorilor, participanților și oaspeților la festivitățile de marcare a centenarului sfințirii Bisericii Sfantul Nicolae din Nisa", pe care il redam mai jos:

   "Preasfintiti Episcopi, preacucernici parinti, frați și surori!

   Ii salut cordial pe toti cei care s-au adunat într-una dintre cele mai frumoase biserici rusești din Europa de Vest, cu hramul Sfantul Nicolae vindecatorul, pentru a sărbători centenarul sfintirii acestui lacas.

   Istoria acestei biserici este indisolubil legată de cea a dinastiei regale a Rusiei. Marele Print Nicolae Alexandrovici, fiul Impăratului liberator Alexandru al II-lea, a murit subit în anul 1865, în urma unei boli, in Nisa. Dorinta de a onora un print decedat aici a facut ca, la scurt timp, sa fie construita o biserica, cu intentia de a sluji comunitatii ruse locale. Lucrarea a fost realizată datorită ultimul țar rus, Sfantul Nicolae al II-lea, si mamei sale, Impărăteasa vaduva Maria Feodorovna. In data de 17 decembrie 1912, biserica a fost sfințită si inchinata Sfantului Nicolae, de Episcopul de Myra.

   Biserica Sfantul Nicolae este, in prezent, una dintre cele mai remarcabile monumente din Nisa. Iconostasul și unele dintre obiectele care o împodobesc sunt clasificate drept monumente istorice. Sper că, după finalizarea renovarii, biserica sa poata fi admirata in toata splendoarea sa, atat de locuitorii Nisei cat si de toți cei care vizitează orașul.

   Hristos Mântuitorul sa vă întăreasca în bine, si sa va dea, prin rugăciunile Sfântului Nicolae taumaturgul, unitate duhovniceasca, mila, iubire frățească si duhul  smereniei.

   Fie ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie peste voi toți!"

Kirill, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14803 sec - PID: 21979