11

Conform informatiilor primite din Baltimore, Maryland, peste 80 de reprezentanți ai organizațiilor crestin-ortodoxe s-au strans laolalta la Casa Albă, in urma cu cateva ore, astăzi, 18 decembrie 2012, pentru a discuta despre alianțe strategice cu Biroul Casei Albe pentru Parteneriate de Vecinatate si Credinta, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Prezent pentru a discuta despre rolul creștinilor ortodocși in sensibilizarea societatii, în caz de catastrofe, și dezvoltarea comunitară în Statele Unite, a fost Arhiepiscopul Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi. De asemenea, au mai fost prezenți Episcopul Grigorie de Nyssa, al Episcopiei Ortodoxe Carpato-Ruse si Episcopul Sebastian de Zela, secretar șef al Sinodului grec-ortodox Eparhial al Arhiepiscopiei, reprezentându-l pe Arhiepiscopul Demetrios al Americii, un membru al Comisiei Prezidențiale pentru organizațiile religioase.

   "Oportunitatea acestui nivel de discurs cu Casa Albă este o modalitate importantă de a construi parteneriate între comunitățile noastre și de a contribui la îndeplinirea nevoilor de aici, în Statele Unite", au amintit participantii.

   "Conferința este un pas important in unirea eforturilor creștinilor ortodocși de a sluji în mod eficient comunitățile proprii", s-a mai precizat in discursuri.

   S-au mai explorat, cu aceasta ocazie, potențialele colaborări cu Guvernul Federal, in sprijinirea activitatii Bisericii, tinand cont ca toti cei aflati in "comunitatea creștină ortodoxă joaca un rol decisiv in mobilizarea socială, in răspunsul la dezastre, precum și in dezvoltarea comunității", dupa cum a precizat Paul D. Monteiro, director asociat al Oficiului Casei Albe in Angajamentul Public. Conferința a insemnat si un forum al dialogului și cooperarii reciproce in mai multe domenii, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
120
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11071 sec - PID: 19897