9

   In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, a vizitat Biserica Sfantul Nicolae din Istanbul, la invitația Sanctității Sale Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului. Acesta s-a rugat împreună cu Sanctitatea Sa, la slujbele Utreniei și Sfintei Liturghii, alaturi de alti ierarhi si preoti din Patriarhia de Constantinopol, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   La slujba au participat: Mitropolitul Irineu de Myriophyton și Peristatis; Mitropolitul Antim Alexandropoulis, din Biserica Ortodoxă a Greciei, Episcopul Serafim de Fanar; protopopul Vsevolod Chaplin, președinte al Departamentului Sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru Relația Biserică-Societate; protopopul Nicolae Balasov, vicepreședintele Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, precum și alți membri ai delegației ruse in Turcia. Prezenti la slujba au fost si Vladimir Ivanovski, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Turcia, Alexei Ierkov, Consul General al Rusiei la Istanbul, și un grup mare de tineri din Grecia.

   După Liturghie, Mitropolitul Irineu de Myriophyton și Peristatis l-a salutat pe Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu I, si pe oaspetii din Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Ortodoxă a Greciei, recunoscand „bucuria credincioșilor, de a avea un ierarh renumit al Bisericii Ortodoxe Ruse” alaturi.

   În predica, Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu I și-a exprimat bucuria pentru rugăciunea comună cu delegațiile Bisericii Ortodoxe Ruse și Bisericii Ortodoxe a Greciei, menționând că reprezentanții celor trei Biserici surori s-au strans laolalta pentru a se ruga pentru Bisericile aflate la moment de tristete, a Antiohiei și Bulgariei, precum și pentru alegerea noilor primati, cu care se va lucra pentru unitatea Ortodoxiei în mărturisirea comună in lumea contemporana.

   Mitropolitul Ilarion a transmis salutul frățesc, din partea Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill, Patriarhului Bartolomeu:

   "Am ajuns în acest oraș sfant pentru toți creștinii, să ne rugam impreuna, în această biserică, și sa discutam o serie de probleme importante. Creștinii ortodocși au trăit în această țară, de mai multe secole, în ciuda tuturor evenimentelor tragice din istorie, pastrandu-si credinta ortodoxă. Admirăm curajul acelor creștini, care au rămas aici, pentru a păstra credința lor și a o duce mai departe, urmașilor lor.

   "Sanctitatea Voastră, ne rugăm pentru sănătatea dumneavoastră și prosperitate și pentru creșterea Sfintei Biserici a Constantinopolului, dispersata în lume și, de asemenea, pentru consolidarea credinței ortodoxe în această țară, în care numărul creștinilor ortodocși a crescut recent, inlusiv al acelor închinători de limbă rusă care vin aici in vizita sau pentru a locui. Va mulțumim pentru grija pastorală fata de acești oameni și pentru numirea Arhimandritului Visarion, care sa le satisfaca nevoile spirituale".

   La agapa care a avut loc la final, tinerii veniți din Grecia au cântat cântece naționale, imnuri și compoziții instrumentale.

   Mitropolitul Ilarion a purtat, apoi, si o convorbire personala cu Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu I, la reședința Patriarhilor de Constantinopol, in Fanar. Acestia au discutat probleme de interes comun, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
119
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09136 sec - PID: 26711