10

   In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, s-a întâlnit cu Volkan Bozkyr, președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe al Marii Adunări Naționale a Turciei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Mitropolitul Ilarion i-a vorbit acestuia despre întâlnirea grupului de lucru pentru dialog între Biserica Ortodoxă Rusă și Departamentul Afacerilor Religioase din cadrul Cultelor, din Republica Turcia, despre subiectele discutate și rezultatele intalniri. Presedintele departamentului de relatii Externe al Bisericii a marturisit ca, personal, consideră dezvoltarea dialogului interreligios foarte importanta pentru ambele parti și pentru toate comunitățile religioase interesate.

   S-a mai discutat despre situatia rușilor cu reședința în Turcia. Mitropolitul a remarcat importanța pastorației pentru acești oameni, al căror număr este apropiat de cincizeci de mii.

   De asemenea, a mai fost discutata posibilitatea extinderii pelerinajelor ortodoxe in locurile sfinte aflate pe teritoriul Turciei. Mitropolitul Ilarion este convins că, datorită turismului religios, oamenii din ambele țări vor fi mai apropiati.

   Bozkyr i-a relatat Mitropolitului Ilarion realizările recente din diferite domenii de cooperare, între Rusia și Turcia, și despre Forumul Social Turco-Rus. Acesta este convins că dialogul inter-religios va aduce roade bune.

   Participarea la reuniune, a delegației Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a inclus si pe protopopul Vsevolod Chaplin, președinte al Departamentului Sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru Relatia Biserică-Societate, pe protopopul Nicolaie Balasov, vicepresedinte al departamentului de relatii Externe al Bisericii și alti cativa membri. Partea turcă a fost reprezentata de membri ai Marii Adunări Naționale, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
137
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09373 sec - PID: 14217