16

   Ministerul Turismului din Tara Sfanta asigura transport gratuit pelerinilor creștini care călătoresc între Ierusalim si Betleem, in zilele de Craciun, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Ministrul Turismului, Stas Misejnikov, a găzduit ieri, 17 decembrie 2012, traditionala receptie pre-Craciun, a liderilor comunităților creștine și ai Bisericilor, in Ierusalim.

   Ministrul a transmis un mesaj de Craciun, comunităților creștine, precum și liderilor creștini prezenți la intalnire, invitandu-i pe credincioșii din întreaga lume sa vina in pelerinaj, în Țara Sfântă.

   La recepție, alături de liderii creștini, au participat si directorul general al Ministerului Turismului, Noaz Bar Nir, si înalți reprezentanți din cadrul ministerelor de Externe și de Interne, care lucrează în colaborare cu Ministerul Turismului pe parcursul intregului an, in promovarea turismului în Ierusalim-Betleem-Ierihon.

   Conform estimărilor Ministerului Turismului, aproximativ 75.000 de turisti vor vizita Israelul, în timpul perioadei Craciunului. Dintre acestia, aproximativ 25.000 de pelerini vor fi creștini.

   Pe timpul vacanței, Ministerul Turismului va oferi transport gratuit, ajutându-i astfel pe pelerinii care călătoresc între Ierusalim și Betleem. Autobuzele vor pleca la fiecare 15-20 de minute, de la Manastirea Mar Elias spre Biserica Nașterii Domnului, și înapoi, funcționand non-stop din 24 decembrie 2012, de la ora 12, pana in 25 decembrie 25, ora 12.

   Maine, Ministrul Turismului, Misejnikov, va găzdui, de asemenea, o recepție cu liderii Bisericii și reprezentanți ai Nazaretului, cu participarea primarului din Nazaret, Ramiz Jaraisy. Recepția va avea loc la Hotel Gardenia Nazareth, ora 18:00.

   Deja pana la aceasta data, anul 2012 apare ca an record pentru turismul din aceasta tara. Aproximativ 3,3 milioane de vizitatori au sosit în Israel până la sfârșitul lunii noiembrie 2012, iar dintre acestia 60% au fost turisti creștine (52% catolici, 21% protestanți și 10% ortodocși).

   Potrivit unui sonadaj ordonat de minister, pentru anul 2011, aproximativ 87% dintre pelerini au fost pentru prima dată vizitatori ai acestor locuri. Cei mai multi pelerini viziteaza Capernaum, Yardenit, Biserica Sfântului Mormânt, Muntele Măslinilor, Via Dolorosa si Betleem.

   Țările de origine, cu o rata mare a pelerinilor sunt: Indonezia (83%), Nigeria (82%), Polonia (69%), Portugalia (59%), România (57%), India (50%) și Brazilia (49%).

   "Aproximativ 60% dintre toți vizitatorii Israelului sunt creștini", a declarat ministrul Misejnikov.
   "Pe parcursul intregului an, Ministerul Turismului a lucrat cu comunitățile din Israel și din strainatate, in scopul creșterii cooperarii cu formatorii de opinie, cu liderii comunitari și credincioșii, in promovarea și dezvoltarea pelerinajelor în Țara Sfântă", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
105
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08742 sec - PID: 6877