18

   In ziua in care Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, era cinstit si sărbătorit de toti creștinii ortodocși, în bisericile din întreaga țară și în lume, pe locul in care altadata se afla micuta biserica istorica Sfantul Nicolae din New York (Ground Zero), complet distrusa in evenimentele din 11 septembrie 2001, in zona World Trade Center, a avut loc un eveniment care i-a bucurat pe toti credinciosii, atat din SUA cat si din strainatate, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii a oficiat o slujba de rugaciune anuala și de pomenire pe… fundatia construcției în curs de desfășurare, în noua locatie, la colțul străzilor Libertății și Greenwich, unde biserica Sfantul Nicolae va învia ca mărturie de credință ortodoxă și parte importantă și permanentă a noului World Trade Center.

   Arhiepiscopul Demetrios s-a rugat pentru odihna sufletelor celor care au pierit în acea zi tragică din 2011 și a apelat la mijlocirile  Sfântului Nicolae către Dumnezeu pentru putere și îndrumare în Biserica din America, preluand sarcina de a reconstrui istorica biserică.

   Acesta a predicat despre lungul drum al credinței și al rezistentei, de-a lungul anilor, care a dus la semnarea acordului privind terenul si noua constructie. El a mai subliniat, in acelasi timp, vizibilitatea maxima pe care biserica o va avea în locatia in care zeci de mii de oameni se vor afla zilnic.

   La slujba, au mai fost prezenti directorul pentru constructii al World Trade Center, Steven Plate, si Consul General al Greciei, la New York, Georgios Iliopoulos, consulul general al Ciprului, Koula Sofianou, consulul Greciei, Evangelos Kyriakopoulos, Parintii John Romas, Makris Gherasim și Luben Ciunov Agapitos, ajutati de Arhidiaconul Pantelimon Papadopoulos și Diaconul Arisitidis Garinis.

   În cursul aceleiași zile, Arhiepiscopul Demetrios a oficiat Sfanta Liturghie Arhierească, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la Biserica Grec-Ortodoxă Sfantul Nicolae din Flushing, New York, una dintre cele mai mari parohii grec-ortodoxe din America.
   În predica rostita in fata a sute de credincioși, Arhiepiscopul a vorbit despre Sfântul Nicolae, aratand că tipul omului crestin trebuie sa fie acela al sfântului, un model care cuprinde modelele dreptilor vechi și ale eroilor, un om care acceptă pe deplin adevărul lui Dumnezeu, care se curățește pe el insusi și raspandeste adevărul, puritatea și iubirea, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
37
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11384 sec - PID: 21340