22

Sâmbătă, 15 decembrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivităţi a Căminului Cultural din comuna Tomşani, judeţul Vâlcea, s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a Concursului interjudeţean „Marea Taină a Naşterii Domnului”, închinat praznicului Naşterii Domnului.

Evenimentul aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a fost organizat de către Primăria Tomşani, Consiliul Local, Şcoala cu clasele I-VIII Tomşani, Şcoala cu clasele I-VIII Foleştii de Sus şi Parohia Foleştii de Sus.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: Secţiunea de creaţie plastică și secţiunea de scenete şi interpretare corală.

La prima secţiune au participat cu lucrări şcoli, cadre didactice, elevi şi preşcolari din judeţele Vâlcea, Arad, Deva, Oradea şi Maramureş. La secţiunea a II-a au participat grupuri de copii şi tineri de la următoarele şcoli: Şcoala cu clasele I-VIII Bărbăteşti, Şcoala cu clasele I-VIII Cârstăneşti; Şcoala cu clasele I-VIII Drăgoieşti; Şcoala cu clasele I-VIII Alunu; Şcoala cu clasele I-VIII Cernişoara; Şcoala cu clasele I-VIII Vaideeni; Şcoala cu clasele I-VIII Foleştii de Sus; Şcoala cu clasele I-VIII Tomşani şi Corul „Aghiofilia” al Parohiei Foleştii de Sus.

La final, Moş Crăciun a împărţit daruri tuturor participanţilor.

Despre acest eveniment ne-a oferit mai multe informații prof. Liviu-Bogdan Tudor, profesor de religie la Școala din Tomșani, coordonatorul concursului: „Scopul acestui concurs este acela de a ne reînvia sentimentele frumoase ale sărbătorilor de iarnă, de a reînvia conştiinţa noastră morală şi a învăţa să fim mai buni în preajma marii minuni a Întrupării Domnului. Observăm în jurul nostru cum toate tradiţiile şi obiceiurile legate de Naşterea Domnului se şterg cu o repeziciune de neimaginat. Prin acest concurs încercăm o punere în valoare şi în inima elevilor a acestor tradiţii şi obiceiuri”.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
45
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10491 sec - PID: 14725