13

   Un barbat in varsta de 58 de ani a aruncat mai multe flacoane cu vopsea neagră pe Icoana facatoare de minuni a maicii Domnului Czestochowa din Mănăstirea Jasna Gora, din sudul Poloniei, in urma cu cateva zile, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Icoana este foarte venerata, atat de către creștinii catolici cat și de cei ortodocși, ca fiind făcătoare de minuni.

   Paza manastirii l-a prins pe vandal și l-a dus la politie. Motivele pentru care barbatul a facut acest gest au ramas necunoscute. Omul a fost interogat și se asteapta sa fie supus unei evaluari psihiatrice. El ar putea fi acuzat de ofensa adusa sentimentului religios, o infracțiune care se pedepsește cu până la doi ani de închisoare.

   Mănăstirea i-a asigurat pe credincioși că icoana nu a fost avariata. O sticla care o proteja a împiedicat ca vopseaua sa murdareasca icoana venerata.

   Conform tradiției, Icoana Czestochowa a Maicii Domnului, cunoscută de mulți creștini occidentali ca "Madona Neagra", a fost pictată de Evanghelistul Luca și a fost adusa la Constantinopol, de la Ierusalim, de către Sfanta Imparateasa Elena, in secolul al patrulea. În anul 1656, regele Jan Kazimierz al II-lea a declarat icoana ca fiind "Protectoarea Poloniei". Mii de oameni participa la pelerinajele organizate la icoana,  în fiecare an, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
50
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14324 sec - PID: 25111