17

Arheologii descopera o a doua sinagoga a Lichiei

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Cea de-a doua sinagoga a civilizației Lichia a fost descoperita în Finike.
  Echipele de arheologi care au săpat în orașul antic Limira, în provincia mediteraneana Antalya, au anunțat descoperirea unei a doua sinagogi din perioada civilizației Lichia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Cercetatorii au crezut initial ca lacasul de cult era un cuptor pentru sticlă, conform șefului săpăturilor, Dr. Martin Seyer de la Institutul de Arheologie din Austria. "Am găsit mai întâi o baie și o menora. După câteva studii, am aflat că a era vorba despre o sinagogă", a mai spus el.

   Sinagoga din Limyra, care se află în Turunçova în districtul Finike din Antalya, este a doua descoperita în regiunea istorica Lycia, după ce prima a fost scoasa la lumina zilei in anul 2009, în orașul antic Myra, în districtul Demre al Antalyei. Limyra a fost capitala a Federației Lichia, pe care unii au numit-o prima uniune democrată (sec II inainte de Hristos).

   "Am excavat o mică parte a terenului sinagogii, dar credem că ea s-a aflat pe un teren foarte mare", a spus acesta, citând legislația din timpul împăratului Theodosianus, prin care se permitea restaurarea sinagogilor existente, si nu construirea de noi lacasuri evreiești de cult.
   "Aici a existat si a trait un grup mare si bogat de evrei. Sinagoga este o descoperire foarte importantă pentru evrei și pentru orașul antic Limyra. Datorită acestei sinagogi, avem sansa sa vedem Limyra și istoria acesteia".

   Sapaturile vor continua în zona din jurul sinagogii, anul viitor, a declarat Seyer, adăugând că orașul antic va atrage multi turiști odata ce lucrările arheologice vor fi complete, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Licia (Lichia) a fost o regiune geopolitică în Anatolia, unde se afla in prezent provinciile Antalya și Muğla, pe coasta de sud a Turciei, și provincia Burdur.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
150
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09979 sec - PID: 24727