14

   Istoria orașului-port Jaffa este cu mult mai veche decat ni se releva prin aparitia si rolul sau in Biblie. Acum parte a Tel Aviv-ului modern, Jaffa aparea menționata în secolul XV î.Hr. in listele topografice ale faraonului egiptean Thutmose al III-lea, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
   In urma studiilor, Universitatea Johannes Gutenberg/Mainz anunta ca sezonul de vara din acest an, de munca in domeniu, a relevat dovada existentei straturilor de distrugere multiple din cel de-al doilea mileniu inainte de Hristos, precum și a artefactelor care reflectă prezența egipteana in orasul Canaanit.

   Arheologii au plasat Jaffa in povestea egipteana despre Capturarea Iope, un cal-troian timpuriu, prin care sute de soldați ai lui Tutmose al III-lea au fost ascunsi în coșuri și strecurati în oraș. Povestea literară nu ar trebui să fie interpretata ca atare, dar ea poate reflecta conflictul militar dintre canaaniți rebeli și cuceritorii lor egipteni, in acest oras strategic, afirma arheologii. În perioada biblică, orașul a servit ca port important, folosit de David și Solomon, pentru importul de lemn de cedru necesar construirii primului Templu.

   Proiectul Patrimoniul Cultural din Jaffa – sezonul 2012, asociat cu Mainz, UCLA, Compania de dezvoltare a Vechii Jaffa si Autoritatea Antichitatilor din Israel au clarificat rezultatele lucrărilor de excavație timpurii, intreprinse de către Jacob Kaplan, în mijlocul secolului al 20-lea.
   Studierea recenta a fortificatiilor lui Ramses al II-lea al secolului XIII inainte de Hristos sugerează că portile cetatii au fost, de fapt, distruse și reconstruite de cel puțin patru ori.
   Mai mult, săpăturile concentrate pe al doilea mileniu au descoperit dovezi suplimentare ale prezenței egiptene pe acest sit, inclusiv in sec XIV inainte de Hristos.
   Distrugerea portilor fortificatiei din epoca tarzie a bronzului este vizibila in apropierea caramizilor de lut, arse, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
133
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08798 sec - PID: 9221