11

   O structură a unui baptisteriu antic a fost descoperit în ultima perioada intr-unul din cele mai importante sit-uri vechi din Kosovo, de către arheologii turci. Acesta este prima excavare care este efectuata de către arheologi turci în Europa.

   Săpăturile turcești din Kosovo au expus recent un baptisteriu din secolul VI dupa Hristos, în orașul antic Ulpiana.

  Orasul, de origine romana, a fost distrus în secolul al V-lea dupa Hristos, lucrările de excavație dezvaluind un oraș reconstruit sub domnia împăratului bizantin Iustinian.

   Descoperirea rară a baptisteriul arunca o lumina asupra moștenirii creștine timpurii a națiunii celei mai tinere a Europei, și deține o semnificație suplimentară pentru situatia arheologiei turce.

   Echipa Universitatii Mimar Sinan din Istanbul este prima echipa de excavare turceasca, care isi desfasoara activitatea in strainatate, în Europa, iar sezonul din 2012 a fost primul dintr-o perioada de cinci ani de săpătură.

   Intr-un articol, directorul de excavari, Haluc Cetinkai si-a exprimat bucuria descoperirii digului: "În trecut, Turcia a fost o țară în care arheologii europeni efectuau excavari. Acum, toată lumea apreciază munca noastră în acest domeniu, si tot acum Kosovo ne-a invitat în țara lor”.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
79
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13401 sec - PID: 8396