10

   Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii este cunoscut de majoritatea rușilor, iar 62% dintre cetățenii chestionați recent ii știu numele, conform sondajului VTsIOM, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Majoritatea respondenților cel mai bine informati despre Patriarhul rus sunt pensionari sau cetățeni cu varste apropiate de pensionare (72%), cu o educație superioara (64%) și locuitori din Moscova și Sankt Petersburg (75%).

   Mai mult de o treime dintr cei intervievati (35%) nu știu care este numele Patriarhului rus și majoritatea dintre ei sunt cetateni tineri (52%), sau rezidenți ai orașelor mari, conform sondajului efectuat în 138 de zone populate, în 46 de regiuni ale Rusiei, teritorii și republici.

   45% dintre cei chestionati au afirmat ca Patriarhul rus este invatatorul spiritual si mentorul națiunii, și doar 37% îl văd ca pe un lider al unei confesiuni religioase. Doar 9% dintre cei chestionati au spus ca este un om de stat și un membru al conducerii țării.

   Femeile il vad pe Patriarhul rus, in cea mai mare parte, ca invatator spiritual al națiunii (48%), precum și respondenții care nu au studii universitare (44%).
   Patriarhul rus este, in cea mai mare parte, văzut ca lider al unei confesiuni religioase, de catre bărbați (40%), de cetățenii cu studii superioare (41%) și de locuitorii din Moscova și Sankt Petersburg (49%).

   Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și-a serbat cea de-a 66-a aniversare a zilei de nastere, ieri, 20 noiembrie 2012. El a fost ales Patriarh, de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse, in data de 29 ianuarie 2009, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
137
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11562 sec - PID: 8670