20

   Într-un discurs tinut in fata unui grup de comandanți de trupe de cazaci, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a avertizat recent ca șirul de atacuri asupra Bisericii este similar cu ceea ce s-a întâmplat înainte de Revoluția Bolșevică din 1917, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   "La fel ca in prezent, atunci s-a probat reacția creștinilor ortodocși. Au efectuat acte de blasfemie, de umilință și de provocare", a spus Patriarhul Kirill, șefilor cazacilor din Rusia, Ucraina și Belarus.

   Patriarhul a remarcat că metodele "dușmanilor Bisericii" (din nou, fara sa specifice vreun nume) coincid prea tare. "Sunt identice acuzatiile de la începutul secolului XX, după revoluție și acum". Cu toate acestea, el si-a exprimat speranța că oamenii din Rusia vor înțelege pericolele care vin odata cu încercările de a reînvia aspectele din trecut.

   "Incălcările drepturilor religioase sunt comise sub pretextul, inventat, al libertatii de exprimare si al religiei. Știm cu toții, foarte bine, că nu poate exista libertate de exprimare acolo unde sunt incalcate drepturile grupurilor etnice, deci cum sa fie posibil, prin libertatea de exprimare în mod greșit înțeleasă, sa insulti credincioșii, să distrugi lumea lor interioara si sa le strivesti demnitatea?", a mai adaugat Patriarhul.

   Acesta le-a mulțumit pentru vigilență cazacilor, pentru prevenirea actelor de blasfemie, și le-a solicitat acestora să își continue activitatea in apararea Bisericii.

   Nu este prima dată când reprezentanții Bisericii acuza unele forțe anonime, de lansarea unui atac concertat împotriva Creștinismului, în Rusia. Aceste declaratii au devenit mult mai dese, insa, după ce mass-media a început sa raporteze interferenta clerului, în creștere, în viața publică, dar și stilul de viață necorespunzator si plin de lux al unora dintre preoți.

   Discuțiile publice au condus la elaborarea unui proiect de lege care incrimineaza insultele aduse credincioșilor, si care se așteaptă să fie prezentat spre aprobare anul viitor. De asemenea, Biserica a permis oficial clerului sa participe la alegeri, deși participarea preotilor în partidele politice este încă interzisa, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
121
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0883 sec - PID: 8934