19

   Sute de particele din moaste ale unor sfinti vor fi scoase la licitație astazi, sâmbătă, 1 decembrie 2012, la Alencon, in Orne, Franta. Practica este dezaprobata de Biserica, și este si interzisă prin lege, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Credinciosul catolic Patrice Biget, licitator în Alençon, nu are insa mustrări privind vanzarea relicvelor. "Nu ma inchin la ele. Dar am respect pentru astfel de lucruri", declara el pentru o revista locala.

   De două ori pe an, acesta organizează vânzări de artă sacră, in special de cult catolic. In această sâmbătă, insa, va fi ceva special. "Am o multime de relicve unice. Niciodata nu a mai fost asa".

   Printre aceste relicve (fragmente mici de oase), acesta sustine ca detine rămășițe ale celor Doisprezece Apostoli, Sf. Francisc de Sales, Sf. Francisc de Assisi sau Sf. Tereza, și chiar o așchie mică de lemn despre care sustine ca provine din Crucea lui Hristos. "Cele mai multe dintre relicve sunt vândute cu certificatul și sigiliul lor, de catre Episcopul timpului", atestand autenticitatea lor, mai delcara el pentru publicatia Ouest France.

   Sunt, toate, intr-adevar "reale"? "De cele mai multe ori, acestea sunt într-adevăr ramasite umane. Dar niciodată nu s-a putut verifica dacă sunt rămășițele sfinților. În acest domeniu, nu există nicio autenticitate științifică".

   Toate aceste relicve și obiecte liturgice (potire, racle), au fost recuperate "din subsoluri, din piețe sau din case unde ramasesera uitate. Noi le respectăm mai mult si nu le uitam", a spus Biget. Prin organizarea acestor vânzări, sustine el, ajuta ca „obiectele sa revina acolo de unde au venit”.

   Cine le va cumpăra? "Persoanele religioase 80%: comunitățile ortodoxe și comunitatile fundamentaliste". Episcopul Jacques Habert, Episcop de Seez, aminteste totusi ca legile Bisericii interzic comercializarea moastelor. "Nu sunt de acord cu astfel de vazari!”.

   Codul civil este de aceeași părere. "Legea bioeticii este clara: ea interzice vânzarea unor părți ale corpului uman", spune si Xavier Labbée,  pentru aceeasi publicatie, avocat și membru al Comitetului Național de etică funerara, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
126
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.20643 sec - PID: 10706