38

Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti isi sarbatoreste, in fiecare an, pe 6 decembrie – ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Nicolae – cel de-al doilea hram. Mana dreapta a Sfantului Nicolae se gaseste in Biserica Sfantul Gheorghe Nou, aflata in plin centrul capitalei – la kilometrul zero – de peste 400 de ani, fiind daruita de domnitorul Mihai Viteazul.  Aici se oficiaza, an de an, slujbe speciale si o procesiune cu moastele Sfantului Nicolae, dupa care, acestea sunt asezate pentru inchinare, in partea dreapta a intrarii in biserica. Mii de credinciosi vin, incepand inca din ajun, sa sarute Dreapta Sfantului Ierarh.
   In secolul al XVIII-lea, Biserica a fost in totalitate refacuta de catre Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu, motiv pentru care, dupa martiriul acestuia, sotia sa a ingropat in interiorul Bisericii, in secret, Moastele Sfantului Constantin Brancoveanu. O singura inscriptie a lasat Doamna Marica la vedere, dar si aceasta destul de discreta, pe candela ce ardea deasupra cinstitului mormant. A fost descoperita cu numai cativa ani in urma, in timpul curatarii acesteia de patina timpului. Din pacate, nu sunt indicii ca Doamna Marica ar fi descoperit si readus in tara si Moastele Sfintilor ei copii Mucenici -  Constantin, Radu, Stefan si Matei – ori ale Sfantului sau ginere – Ianachie Sfetnicul.

   Alaturi de Sfantul Ierarh Nicolae si de Sfantul Martir Constantin Brancoveanu, biserica de la kilometrul zero ii mai are ca ocrotitori pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe si pe  Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
106
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1213 sec - PID: 22894