8

   Justin Welby, episcopul de Durham, a fost numit, in urma cu cateva zile, nou Arhiepiscop de Canterbury. Acesta a fost cunoscut mai ales ca fost actionar in industria petroliera, dar si pentru implicarea sa in chestiuni de etica financiara, adept al unei linii moderate pe tema problemelor spinoase sociale care separă la ora actuala Biserica Anglicană, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Casatorit, avand cinci copii, in varsta de 56 de ani, acesta nu este episcop decat de un an. Abilitățile sale diplomatice și lipsa inamicilor par sa fi reprezentat atuurile in alegerea sa.

   Londonez la origine, mama sa a fost secretarul personal a lui Winston Churchill, iar tatăl sau a lucrat în comerțul cu băuturi alcoolice, in Statele Unite, in epoca prohibitiei.
   Justin Welby a urmat Colegiul Eton și Universitatea Cambridge, unde a studiat dreptul și istoria.

   Apoi, acesta a lucrat timp de unsprezece ani pentru companiile petroliere, printre care si Elf Aquitaine din Paris, unde a locuit impreuna cu sotia sa, Caroline. Primul lor copil, Johanna, a murit la vârsta de doar șapte luni, într-un accident de mașină, în anul 1983. Această dramă a marcat un punct de cotitură in viata acestuia. S-au mutat in Londra, unde a fost director financiar al Enterprise Oil, dar viața i s-a schimbat radical în 1987.

   Deși era prezent in Biserică, el a simtit, ceea ce inseamna prin propriile cuvinte, "o chemare de nerefuzat" din partea lui Dumnezeu, și a decis să isi dedice viața carierei ecleziastice.

   A fost hirotonit diacon în 1992, după ce a studiat teologia, scriind o teza intitulata "Pot companiile sa păcătuiasca?".

   Cariera sa l-a facut sa devina o autoritate in domeniul eticii in lumea afacerilor.

   Prelatul, acum liderul spiritual a 80 de milioane de anglicani din intreaga lume, nu a ezitat niciodata sa fie critic vizavi de excesele lumii capitaliste, afișand o apropiere fata de cei săraci. "Biserica și clerul ei trebuie să se asigure că sunt de partea săracilor. Trebuie să vorbim despre binele comun", a spus el, în 2011, într-un interviu difuzat de Eparhia de Durham (Nord-Est) .

   El s-a declarat în favoarea hirotonirii episcopilor femei dar, cu toate acestea, se opune căsătoriei gay.

   Fost paroh al Catedralei din Liverpool, s-a angajat si in medierea și reconcilierea din țările afectate de violența, cum ar fi Nigeria, pe care o vizitează în mod regulat.

   Descris ca „om modest si plin de umor”, el este, de asemenea, foarte implicat in dialogul cu Biserica Catolică.

   Conform unui articol aparut in Le Point,  Justin Welby, cu spiritul sau umoristic, a refuzat sa se pronunțe cand a fost intrebat despre clubul de fotbal preferat: "Este o întrebare foarte periculoasa", s-a eschivat el in 2011, zambind. "Am petrecut cinci ani lucrand in solutionarea conflictelor și am încercat să rămân în viață în mijlocul unui război civil, așa incat nu voi răspunde la această întrebare" – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
145
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11062 sec - PID: 13530