22

   Preotul Feodor Coniucov intenționează să stranga 1 milion de dolari pentru o expeditie cu o sanie trasa de caini, lunga de 3000 km, de la Polul Nord pana in Groenlanda, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Exploratorul si preotul rus Feodor Coniucov se pregătește pentru o expediție cu sania trasă de câini, de la Polul Nord pana in sudul Groenlandei, programată să inceapa in aprilie 2013.

   "Problemele tehnice și organizatorice au fost, in asamblu, rezolvate. Există doar o singură problemă, acum: finanțarea. Avem nevoie de aproximativ 1 milion de dolari. In acest moment, se discuta cu sponsorii potențiali, vizavi de condițiile în care acestia vor conveni să finanțeze expediția. Pot aparea bani în schimbul publicitatii, pentru știință sau pentru dezvoltarea turismului", a declarat, reporterilor, Coniucov.

   Expediția „Viitorul” nu seamana cu nicio alta expeditie de pana acum, a mai asigurat el. Exploratorii isi planifica sa acopere mai mult de 3.000 de km, pe o distanță record pentru o expeditie cu sania trasă de câini, în regim arctic.

   Parintele Fiodor va fi însoțit de un alt explorator rus, director al Muzeului de Stat Arctic si Antarctic din Sankt Petersburg, Victor Boiarschi.

   În aprilie, exploratorii, câinii (aclimatizati) și personalul de însoțire trebuie să fie adusi la punctul de pornire al expediției. Va trebui sa fie asigurate livrările de alimente, combustibil și echipamentele.

   Dacă expediția nu reușește să porneasca asa dupa cum a fost ea planificata, atunci acesta va trebui să fie amânată pentru un an, a spus Pr. Feodor, dar a adăugat că șansele sunt mari ca acest lucru sa nu se întâmple.

   Boiarschi a mai declarat că, dacă expediția va fi un succes, Karelia nu va demonstra numai ce potențial ridicat de formare a câinilor are, dar poate iniția, totodata, revenirea saniei trase de câini pe lista Jocurilor Olimpice de Iarna, înainte de Jocurile din 2014, din Soci, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
137
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0874 sec - PID: 7567