16

   Ieri, joi, 25 octombrie 2012, președintele rus, Vladimir Putin, s-a exprimat public în favoarea unei interziceri a vălului musulman în școlile ruse.
În acest scop, el intenționează să introducă legislația de stabilire a unor reguli privind uniformele școlare, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Aproximativ 20 de milioane de oameni, din populatia totala de 143 de milioane, a Rusiei, sunt musulmani.

   Precizarea lui Putin vine dupa vizita acestuia la o școală din regiunea Stavropol din sudul Rusiei. In ziua de 3 octombrie 2012, comisia școlară locală le-a interzis elevelor sa poarte valuri la ore. Părinții fetelor au depus plangeri impotriva deciziei consiliului școlii.

   Regiunea Stavropol este predominant populată de creștini ortodocși, dar mai este, totodata, si un punct focal pentru refugiații musulmani din Caucazul apropiat.

   Ministerul Culturii din Stavropol a luat apararea scolii, precizand ca fiecare școală are dreptul sa introduca uniforme școlare dupa propriile reguli. Ministrul culturii ruse a criticat insa decizia, fapt care l-a determinat pe Putin sa atinga acest subiect in cadrul unei conferinte de presa: "Trebuie sa ne asumam faptul ca suntem un stat laic. Suntem un stat multinațional, iar Biserica este separată de stat".

   Putin a mai declarat că "Rusia trebuie să ia drept model alte țări, inclusiv alte state europene, precum Franța, Belgia și Danemarca, unde s-a aprobat interzicerea valului islamic in scoli. O astfel de interdicție va aparea si in Rusia, prin introducerea unei uniforme școlare standardizate, care urmează să fie definita și aplicata în diferite regiuni ale Rusiei", mai informeaza LONews.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
105
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14231 sec - PID: 13811