14

Imaginea Islamului se degradeaza puternic in Franta

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Un sondaj IFOP, pentru Le Figaro, arata că creșterea comunitarismului printre unii musulmani din Franța accentueaza respingerea acestei comunități de către public, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Comunitățile musulmane din Franța astazi,  vineri, 26 octombrie 2012, au cea mai mare sarbatoare din an, Eid al-Adha, cunoscuta si sub numele de sărbătoarea sacrificiului. Milioane de pelerini s-au strans ieri, joi, pe Muntele Arafat, in apropiere de Mecca. Acest festival comemoreaza actul de sacrificare, întrerupt de Dumnezeu, a fiului lui Avraam (Ibrahim, in tradiția musulmana). Deci, familiile musulmane sacrifica cate un berbec, uneori o vacă sau o capră, culcate pe partea stângă și cu capul indreptat spre Mecca.

   Sondajul demonstreaza insa ca sarbatoarea pica intr-o Franța care deja contesta din ce in ce mai mult aceasta religie, după cum demonstreaza sondajul IFOP, efectuat pentru Le Figaro.
   Conform sondajului:
   – 40% dintre francezi spun ca sunt indiferenți la problema prezenței Islamului în Franța;
   – 43% dintre respondenți consideră Islamul ca fiind o "amenintare", in cea mai mare parte fiindca Islamul si-a castigat o prea mare „vizibilitate” in media locala: „in ultimii ani, nexistand o saptamana fara Islam”; existenta produselor alimentare halal (care contin carne sacrificata de preoti islamisti, dupa ritualuri musulmane de sacrificare) si altele;

   În 1989, 33% dintre respondenți isi exprimau sprijinul pentru construirea de moschei. In prezent, doar 18%.

   La intrebarea „Care sunt cauzele penru care francezii ii resping pe islamisti”: "refuzul de a se integra în societatea franceză" a crescut de la 61% la 68% în doi ani; "prea puternicele diferențe culturale", de la 40%  la 52% și "faptul că persoanele de origine musulmană sunt grupate în anumite zone și unele școli", de la 37% la 47%, mai informeaza LONews.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
88
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10083 sec - PID: 10298