11

   In urma cu o zi, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I s-a întâlnit cu președintele Frantei, François Hollande, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   In cadrul intalnirii, Președintele Republicii a apreciat activitatea Patriarhului, "care se bucura de primatul de onoare în sanul Ortodoxiei", în favoarea dialogului interconfesional și a toleranței, precum și pentru deschiderea acestuia către lume.

   El a apreciat "rolul pretios pe care Patriarhul il joaca in Turcia".

   Intrucat, tot in aceasta perioada a avut loc, în Marrakech, cea de-a patra Conferință a Prietenilor Poporului Sirian, șeful de stat și Patriarhul au discutat despre "violențele inacceptabile pe care le suporta sirienii, de peste douăzeci de luni".

   Președintele și Patriarhul au mai discutat, de asemenea, despre situația creștinilor din Orient. Președintele a reamintit relația specială, bazată pe istorie, pe care Franța o are cu aceste comunități, și s-a acordat atenție asupra situației acestora, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14825 sec - PID: 11562